sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Esteettinen ihastus - Sky: Children of the light

 Koska edellinen postaus oli niin tumma sävyiltään, niin piti tuoda jotain mistä tällä hetkellä pidän. 


Thatgamecompany teki aikoinaan pelin Journey josta tässä blogissa olenkin jo vähän höpöttänyt. Ei siis yllättänyt että ihastuin Sky peliin yhtälailla, onhan siinä paljon samoja elementtejä. Silloin aikoinaan löysin pelin, mutta se oli vasta beta vaiheessa, joten unohdin sen olemassaolon. Kunnes. 

Blogger taas compressaa laatua (jotka siirsin switchiltäni)
 Seuraamani pelikanava julkaisi videon, missä Aurora (se artisti) piti virtuaalikonsertin Skyssä. Muistin taas pelin olemassaolon ja halusin itsekin kokea Auroran konsertin joten latasin pelin Switchilleni (ilmainen eikä tarvitse nintendo online passia sen pelaamiseen netissä). Auroran konsertti oli aivan ihana kokemus ja kävin katsomassa sen vielä pari kertaa ekan kerran jälkeen (youtubesta löytää konsertista videon mikäli kiinnostaa). Harmi etten ostanut Aurora siipiä että pääsisin katsomaan sen joskus vielä uudestaan. Täytynee ystävystyä jonkun kanssa joka ne omistaa :).

 

 Ensimmäinen pelikokemus oli vaikuttava, sekä visuaalisesti että tarinankerronnallisesti. Luulen, että teemme pelistä vielä videosarjan kanavallemme tulevaisuudessa. 

Ekaa kertaa matkassa tuossa ylemmässä kuvassa. Minulla ei kovin aktiivisia Sky ystäviä ole, sillä olen yleensä tekemässä jotain omaa juttua, kuten tutkimassa kartan tuntemattomia alueita. Olen vasta muutaman kerran pelannut "pelin läpi", eli kulkenut läpi Eye of Edenin. Tällä hetkellä vähän vielä vitkuttelen, enkä ole upannut viittaani, koska vähän vieläkin jänistän Edeniä. Ekalla kerralla minua ja pientä porukkaa muita "koiperhosia" (uusia pelaajia) johdatti kokenut pelaaja joka vahti että kaikki pääsevät pisteestä x pisteeseen y. Toisella kerralla emotesin jonkun pelaajan kanssa ennen Edeniin astumista ja hän johdatti minut turvallisesti läpi. Ihania pelaajia.


 Pelailen tosi kasuaalisti, joten minulla on vielä moth viitta päällä. Tosin tässä muutamana viime päivänä olen käynyt juoksemassa näitä tuplakynttilä runeja (tosin vain noilta tupla kynttilä paikoilta). Kohta alkaa uusi eventti, joten odotan sitä mielenkiinnolla.


Nämä screenshotit mielestäni eivät tee oikeutta pelille. Ylemmässä kuvassa olin hommannut itselleni uuden tukkatyylin :).

Muut pelaajat näkyvät harmaina, kunnes molemmat ottavat kynttilän esille

"Kynttiläkakku" sateenkaaren päässä. Jostain syystä Golden wasteland vähän myös kriippaa minua, lähinnä niiden pitkulaisien taivasnuudelien takia. Olen pohtinut muutaman eri viitan välillä, mutta myös odottelen että olisiko eventissä tulevilla spiriteillä jotain kiinnostavaa mitä varten säästää kynttilöitä. Sori, tässä ei nyt kauheasti selitetä itse pelistä :'D.


Löysin semmoisen alueen missä oli mielenkiintoisia trialeita joissa sinulla ei ollut viittaa, joten et voinut lentää. Niissä piti hieman miettiä, että millaista reittiä kulkee ja miten. Ne olivat hauskoja mutta myös haastavia.Treasure reeffillä kauhistelin sen jälkeen kun olin tehnyt spirittien questeja. Mitään spoilaamatta, mutta jos sinulla on thalassophobia, niin viimeinen osa voi olla aika jännä (itsestäni oli jännä vaikka en thalassophobiasta, eli syvien vesien pelosta, kärsikkään).Skyssä on aivan ihania värimaailmoja ja ne kertovat oman tarinansa sellaisenaan. Olen aika varma että maalailen tässä joskus noista kuvia, ovat kovin inspiroivia. Muutamassa mapissa on myös Auroran biisejä koettavana, mikä on myös hauska lisä ja syy miksi palaan Isle of dawnille usein. Tämä oli tämmöinen postaus. Toivoisin että Sky tulisi pc:lle, mutta en ole kovin toiveikas. Sillä aikaa pelaan switchillä (kännykän ruutu on mielestäni aivan liian pieni tämmöiselle pelille).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti