sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Overwatch figmoja

 Kävipä sillain eräänä päivänä viime kuussa, että päätin selailla mandarakea, jos siellä vaikka olisi ollut haluamani (ja missaamani) Widowmaker ja Reaper figmat. Molemmathan sieltä löytyi, eri kaupoista tosin, joten molemmista piti maksaa erilliset postikulut ja tullit (plöh). Paketit tulivat tyyliin kolmessa päivässä Suomeen DHL:llä. Tosin, tajusin myöhemmin, että DHL yrittää kyllä aika monesta välistä napata rahaa itselleen "Voidaan tullata sun puolesta" "Vastaa tähän tekstiviestiin että haluat itse tullata, samalla hyväksyt meidän palveluehdot" = palvelumaksut. Koska olin vähän lueskellut etukäteen, pyysin suoraan sähköpostilla tullaustietoni, enkä sopinut mitään sopimuksia DHL:n kanssa. Sain ne sitten pienen säädön jälkeen (en tiedä olisiko siitä tullut erillistä tullaussähköpostia jos sen olisi sitä pyytänyt, tätä mietin) joten sain tullattua pakettini ennen kuin se kolme päivää oli mennyt, koska siitä olisi pitänyt vielä pulittaa palveluamaksua ilmeisesti varastotilasta. Tästä sähköpostirumbasta jäi vähän kitkerä maku suuhun ja vähän varauksella jatkossa mietin, että haluanko DHL:llä paketit EU:n ulkopuolelta. EU:n sisällähän tässä ei olisi ollut mitään säätöä, koska ei olisi tarvinnut tullata. Sinänsä DHL toimii kyllä nopeasti ja pakettini tuotiin kivasti taas ulkoeteiseen eikä tarvinnut lähteä postiin. Paketit saapuivat kahden päivän erolla kotiin, ekana saapui Widowmaker, koska Reaperin tullaus ei meinannut toimia ensiksi (palvelu yritti tyrkyttää, että paketti ei olisi vielä saapunut maahan ja piti sitten valita "muu lähetystapa" eikä DHL).

(Sori, kuvakoko saattaa tiedostona olla aika iso, kun otin kuvat kännykällä kun kamerasta oli loppunut akku. En sitten säätänyt niitä muuten)

En tiedä mitä oli sattunut matkalla, mutta molemmat mandarake pakettini olivat nurkasta rytyssä. Onneksi itse paketti sisällä oli ehjä.

Hinta oli 5,500 jeniä, mikä on huomattavan paljon halvempi kuin jos olisi tilannut esim. Blizzard storesta. Tosin, postikulutkin olivat suht isohkot, mutta silti näiden kokonaissumma tuli halvemmaksi tilata Japanista. Silloin tosin jeni oli myös tosi halpa. Reaper ja Widowmaker molemmat oli merkattu "paketissa osumaa" ja siksi vähän halvempia, mutta yrittäessäni tiirailla, en löytänyt mitään ongelmaa paketista. Ehkä joku kulma ei ollut yhtä terävä kuin alkuperäisessä muodossaan tjs, japanilaiset taitavat olla aika tarkkoja tämän kanssa.

Eri asentoja ja pari eri kasvoa. Käsiä tietysti oli taas paljon, mikä on minusta kiva.


Tykkään tuosta käsinarusta mistä figmaa voi roikottaa :D. Sori kuvan tausta on tosi sotkuinen

Reaperin ruttupakettiUltimate pyssyn suuliekit ja sumu

Reaperilla tuli myös käsiä sekä pyssyt tietysti.


Tiedän että tuon peukun pitäisi olla alaspäin, mutta minusta on hauska, että Reaper tsemppaa mielummin xD. 

Figma hylly. Widowmaker ensiksi roikkui tuossa hyllyssä, mutta laitoin sen sitten muiden viereen. Enempää figmoja ei ainakaan alustoidensa kanssa tuohon mahdu. Se on ihan ok. Ana Amari on ehkä ainut Overwatch hahmo jonka vielä haluaisin figmana, mutta luulen, ettei hahmo ole tarpeeksi suosittu (vaikka käynkin usein pyytelemässä sitä Goodsmilen sivuilla :D). Uusi hahmo Kiriko voisi olla ihan hauska myös vaikka en vielä toistaiseksi ole niin paljoa hänellä pelaillut.

 Mercy oli kauan ressi-asennossa hyllyssä, mutta nyt hän saa olla pyssysankari.


D.Va pääsi hetkeksi eroon lippiksestään ja kännykästään. Nyt D.Va saa pureksia purkkaa ja juoda nano colaa.

Reaper

 Widow sai päähänsä visiirinsä. Tykkään siitä aika paljon. Itse tykkään figmoista enemmän kuin staattisista figuureista näemmä. Pidän siitä, että hylly näyttää freshiltä kun näiden asentoja muuttelee ja niitä tulee enempi säädeltyä siten. 

Overwatch kakkosta olen kerennyt pelailemaan, mutta en oikein osaa sanoa, mitä mieltä olen siitä. Odotin todella paljon pve modea, joka tuleekin vasta sitten ensi vuonna. Tuntuu, että Ow2:ssa on todella aggressiivinen pelityyli verrattuna ykköseen. Ostin battlepassin, mutta silti vähän ärsyttää että kaikki näemmä tuntuu olevan oikean rahan takana (paitsi tietysti, pystyt farmaamaan viikossa tietyn verran krediittejä, jotka lähinnä kannattaa säästää seuraaviin battlepasseihin). Nyt sitä kyllä kaipaa lootbokseja, kun niistä ainakin oli mahdollisuus saada ilmaiseksi jotain skinejä jne. Tällä hetkellä pelaan mielummin Apex legendsiä, koska se tuntuu minusta hauskemmalta peliltä kuin Ow tällä hetkellä. 

Teen varmaan jonkun uuden pelipostauksen tässä piakkoin ja varmaan noista taidejutuistakin pitäisi kirjoitella jotain. Tuntuu, että moni muu asia on ollut tärkeämpiä kuin somessa postaaminen, joten siksi täällä ja ig:n puolella on ollut aika hiljaista :D.
2 kommenttia:

  1. DHL:n itsetullauksesta ei kyllä tule mitään palvelumaksuja vaikka sen valitsisikin sen tekstiviestissä tulevan linkin kautta. Varastointimaksuja aletaan veloittaa muistaakseni 3 pv sen jälkeen kun paketti on tullut tullattavaksi. Palvelumaksuja tulee vain jos antaa DHL:n hoitaa tullausprosessin puolestaan. Olen tilannut Mandarakesta vaikka miten monta pakettia itsetullauksella ja koskaan ei ole tarvinnut maksaa ylimääräistä. Postitus DHL:llä on vain hyvin kallista, mutta ainakin paketit tulevat nopeasti kotiin. Välillä Amiamilta tilatessa DHL ja merikontti ovat olleet suunnilleen saman hintaisia, jolloin tuo DHL on ollut jopa ihan kannattava valinta. Tulisipa Airmail jo takaisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla vanhaakin tietoa mulla, kun osalle ihmisitä on tullut (aikanaan?) palvelumaksuja myös tekstiviestiin vastatessa (hyväksyt palveluehdot, kohta) kun valitsee että tekee itse huolinnan. Saattoivat tehdä sen muutoksen noihin palvelumaksuihin silloin kun tarpeeksi moni asiakas riitautti tuon DHL:n ja sen maksut joista ei kerrottu. Hyvä kuitenkin tietää, etteivät nykyään moista harrasta. Tuntuu kyllä aika nihkeältä nuo postitus hinnat. Melkein puolet lisää siitä mitä ennen maksoi postitus japanista (ennen koronaa siis).

      Poista