lauantai 21. toukokuuta 2022

Videopelejä taas ja sellaista

 Selkeesti nukkepostailu on joka kanavalla vähän taka-alalla, ma huomaan. Anyways, kirjoittelen varmaan tässäkin postauksessa videopeleistä, ne nyt tuntuu olevan intohimo tai jotain. Meillä oli se näyttely, mitään mun teoksia ei mennyt kaupaksi, no, semmosta se on. Se nyt ei sen kummemmin mietitytä, mutta toissapäivänä tuli viesti opettajalta, että oli tullut joku lakimuutos (tänä keväänä?) että noita mun merkonomi tutkintoja ei voikkaan hyväksilukea. Noh, oli vaihtoehtona, että täytän jonkun lomakkeen tai vaikka tekisin merkonomi tutkinnoista osaamisen tunnustamisen. Ongelmana on vaan, että en todellakaan ole pitänyt merkonomi tiedoistani yhtään mitään huolta, koska en tykännyt koko alasta anyway. Toisekseen, en voi täyttää lomaketta kun en ole ollut merkonomitöissä, monet sen lapun kysymykset ei vain toimineet muihin työpaikkoihini ollenkaan. Open piti eilen palata asiaan, mutta ei nyt mitään viestiä ole tullut. Suoranaisesti kyllä vituttaa, jos valmistuminen jää 8 opintosuorituspisteen takia. En tiedä tarkottaisiko se käytännössä, että pystyisin suorittamaan tuon 8osp vasta ensi vuonna kun niitä kursseja on, katsotaan mitä opettaja sanoo. Sanotaanko, ettei kyllä hommat ole menneet ihan putkeen tuolla tasolla, en kuitenkaan nyt jaksaisi kyynistyä.

Joten harjoitan vahvaa eskapismia, eli videopelien pelaamista, lol.

Se luvattu Aileenin kuva tähän väliin

Tässä lähipäivinä olen pelaillut The Witcher 3:sta. En ole enää niin huono pelissä, onnekseni, joten so far ei ole tullut mitään liian hankalia kohtia. Paitsi sukeltaminen on tässä pelissä kyllä hirveää :D.

Oli nättejä auringonkukkia. Meinattiin kanssa omalle pihalle istuttaa irl


Noiturissa tykkään varmaan kaikkein eniten kuitenkin dialogista ja eri vaihtoehdoista. On myös kiva, että omalla pelaamisella voi päättää, että millainen noituri on. Esimerkiksi puolison ja mun noiturit on aika erilaisia. Tähän peliin saa kyllä monia tunteja upotettua, mutta uskon osittain noiden dialogien olevan syynä.

Tähtiä katselemassa

Tykkään kuitenkin että asioihin voi jonkin verran vaikuttaa, kuten ylemmässä kuvassa. Keira pyysi ulos syömään, ois halunnut romanttisempaa touhua, minä totesin että "mulla on jo joku" joten meni vaan ystävälliseksi tähtien katseluksi (tai no spoiler, jos unijuoma on käsitys "ystävällisestä"). 

 

Sain myös pelattua Ori and the Will of the Wisps pelin loppuun. Vähän erilainen kokemus kuin eka osa, mutta mielestäni ihan hyvä. Loppu oli kuitenkin katkeran onnellinen, mutta olisin toivonut itse tarinaan vähän enemmän lihaa luiden ympärille. Mielestäni myös sivuhahmoja ja juttuja olisi voinut käyttää enemmänkin (Mokit on tosi söpöjä). Mielestäni tämä tosin oli helpompi kuin ykkönen, mutta voi olla että kehityin vain pelatessa. Vertailun vuoksi The Blind Forest kuolemamäärä oli 1000:nnen paikkeilla, Will of the Wispin aikalailla 100. Will of the Wispissä toisaalta oli vähän erilainen healthi systeemi eikä damagea mielestäni ottanut yhtä paljon. Lisäksi itseään pystyy hiilaamaan, joten sillä vältti aika monta kuolemaa. The Blind Forestissa oli ehkä enemmän virheiden kautta voittoon, kun taas Will of the Wispissä sai aika paljon anteeksi. Statistiikkaa kun olin pelannut pelin läpi ja tehnyt muutaman keräily achin

Will of the Wispiin sai tekstityksen suomeksi, mikä oli mukavaa extraa. Tosin, muutamien bugien ja muiden takia googlailu oli vähän hankalaa kun ei tiennyt jonkin paikan englanninkielistä nimeä (mutta kyllä sekin hoitui). Tosiaan, tässä pelissä on muutama bugi jonka takia ainakin noiden achien avaaminen on joskus työlästä. Yhdessä tapauksessa, vaikka peli rekisteröi kaikki kerätyt elo- ja energiakennot, ei achi auennut, joten piti käydä manuaalisesti kaikissa energiakennojen keräilypaikoissa jne. Prossat läpipelattuna näyttivät tosiaan 95%, joten vielä on hieman tekemistä. Keräilin jo henkivaloja joten jäljellä on enää muutama henkikisa, jotka ovat seuraavana työn alla.

Itseäni houkuttaisi pelata The Blind Forest läpi hardilla vielä kun on näppäimet joten kuten muistissa. Mutta toistaiseksi Witcher on vienyt, joten saas nähdä.

2 kommenttia:

 1. Hyvä kun muistin Bloggerin olemassaolon, kiva lueskella sun tekstejä :) Harmi koulun kannalta, toivottavasti keksivät jonkun jipon, kyllä ne yleensä haluaa ennemmin että opiskelijat valmistuu.
  Tuntuuko susta, että Witcher alkaa olemaan jo liiankin aikaavievä tai laaja? Itsellä loppuu aina kiinnostus peleihin jonkun 20t jälkeen ja Witcher, vaikka tarinaltaan ihan mahtava, ei vaan mene läpi... Ja sitten jos myöhemmin jatkaa pelaamista, on moni seikka jo unohtunut ja saa pyöriä ympäriinsä ihmetellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit :)!
   Joo, ei vieläkään oo tullut vastausta vaikka kuinka pommitan, uus valmistumispäivä merkattu parin viikon päähän, mutta saas nyt nähdä D:. Rassaavaa kun ei tiedä yhtään.
   Googlasin justiinsa, että kuinka pitkä main story suurinpiirtein on, että eihän kontentti vielä ole loppumassa, oon pelannut nyt 36 tuntia ja tuntuu siltikin että olisin jotenkin vasta alussa :D. Huomaan tosin, että jos ei jätä mitään isoa questia kesken niin aika helppo itselle ainakin hypätä mukaan, katselen vain että mikähän olisi kaikkein low levelisin questi logissa mikä olisi hyvä tehdä pois. Tosin en minäkään kyllä läheskään kaikkea muista, välillä menee nimet ohi ja naamat ja sitten oon että niin kuka tää olikaan. Mutta onneksi se sitten lukee siellä ingamessa jos haluaa niitä lueskella. Mutta on kyllä aikaa vievä, tosin en millään lailla yritäkkään tehdä nopeasti, maratonhan tuo ennemminkin on :). Pysähtelen katselemaan jotain kukkia tai muita ja ratsastelen metsäteitä rauhassa xD.

   Poista