tiistai 12. lokakuuta 2021

Pehmoleluni

Tässä postauksessa esittelen pehmoleluni ja kerron vähän, että mistä ne ovat tulleet minulle. 

Pehmolelukokoelmani on lapsesta saakka ollut suht suuri. Otin äitiltä ne tärkeimmät mukaan ja aikuisiällä on muutama uusi liittynyt kokoelmiin. Lajittelin nämä mielestäni kuten loogista olisi pienempiin laumoihin :D.

Ensimmäinen ryhmä, pokémon. Aloitan nämä aina vasemmalta oikealle. Ekana on Eevee jonka hommasin muistaakseni jostain Cosvisionista. Tykkään miten iso ja pehmeä se on. Seuraavana on siskoltani synttärilahjaksi saatu söpöily Sylveon. Sylveon (varsinkin shiny) on mun lemppari pokémon :). Seuraava Sylveon ja siitä ekaan pikachuun asti on miehen tuomia söpöyksiä siltä ajalta kun hän työskenteli gameshopissa. Tuo moikkaava pikachu oli meidän eteisessä moikkailemassa vähän aikaa. Sen vieressä on detective pikachu, jota en olisi välttis itse valinnut, mies toi senkin minulle, mutta ihastuin siihen ajan kanssa, kun spookyistä tummista silmistä pääsi yli :D. Se istui kauan tietokoneeni vieressä, mutta muutti sohvalle muiden kanssa kun näitä kuvia otettiin. Reunimmainen chubby pikachu on puhuva ja liikkuva pikachu jonka ostin joskus sadalla markalla. Se menee vähän samaan kategoriaan kuin tamagotchit. Etummaisen mewtwon ostin joskus aikanaan ja Meowth ja pikku pikachu ovat olleet niitä ärrältä ostettavia pokémoneja joilla oli sisällä karkkipussi.

Sekalaisten ryhmä. Tässä ryhmässä on kaikki jotka eivät oikeen sopineet muuhun ryhmään. Ekana on random sammakko, en yhtään muista mistä olen saanut sen. Ehkä synttärilahjaksi, joku W.i.t.c.h.:in Will referenssi tai jotain (meillä on Willin kanssa sama synttäri päivä, muistan olleeni siitä ihan ihastuksissani)? Sitten on Denver, tulee juu siitä lapsuuden animaatiosta, Denver the last dinosaur tjs. Muistan että ostin sen kun oltiin sukulaisien kanssa kaupungilla. Siellä olisi ollut isompiakin versioita, mutta tykkäsin tästä. Miehekkeen Grumpy cat. Sitten minun lammas, hienosti nimeltään Lampi. Tbh, olin lapsena tosi huono keksimään nimiä millekkään, tulee myöhemmin vastaan tässä postauksessa toinen esimerkki :'D. Lampi oli minun ihka eka pehmoleluni, hyvin on kestänyt vauhdissa. Sillä ennen oli sellainen harlekiini(?) kauluri, mutta se katosi jo ajat sitten. Tässäpä muuten eräänä päivänä harjailin pehmolelujani lemmikkikarstalla, nyt ne ovat tosi pörheitä. Kannattaa kokeilla, saa pehmolelut ihan uuden elämän. Eturivissä on Alfred J. Kwak. Sillä oli punainen kaulaliinansa, joka kyllä katosi silloin joskus lapsena. Myöhemmin Luffy puraisi Alfredilta silmän. Aika monien pehmolelujen silmät olivat Luffyn mielestä varmaan tosi hämärät ja piti pureksia irti. Lopuksi jokin angry bird. En muista mistä hän saapui, ehkä joululahjana pikkusiskoltani?

Seuraavaksi puput. Näistä lempparini oli tuo valkoinen keskimmäinen. Meillä oli niitä kaksi, mutta en tiedä mihin se toinen katosi. Serkuilla oli myös tuommoiset samanlaiset. Tältä Luffy pureksi nenää ja korjasinkin sitä vähäsen tähän kuvaan ja suuta joka oli alkanut repsottamaan. Lilalta puuttuu nenä, mutta olen miettinyt että tuon pinkin ja lilan voisi kustomoida söpömmiksi, lähinnä siis lisäämällä niille jotain härpäkkeitä, kuten rusetteja tai laukkuja. Se projekti jäi toistaiseksi vähän kesken. Keillään näistä ei ole tainnut olla muita nimiä kuin pinkki pupu tai lila pupu. Taitavat olla synttärilahjaksi saatuja lapsuudessa. Muistan että näillä en erityisemmin ehkä leikkinyt, taisivat olla enemmän unikavereita.

Nallet sitten. Ekana on Taa, mammani virkkaama. Siskolleni mamma virkkasi Titin koska hän halusi Titi-nallen. Niimpä siis meillä on Titi ja Taa. Molempien pehmot muuttaneet mukana meidän aikuisuuden kotehihin. Näillä kyllä leikittiin tosi tosi paljon. Seuraavaksi keltainen 'halinalle'. Ilonalle taisi olla hänen nimensä. Oikeasti tämä on veljeni eka pehmolelu jonka adoptoin kun veljellä alkoi pentuna kokeilunsa että mitä kaikkea materiaalia puukolla voikaan leikata. Luffy pureksi tämänkin nenän ja silmän. Itse tykkäilen korjailla leluja jos niitä vain pystyy. Tämä vieressä oleva jääkarhukin oli isoveljen jonka myöskin adoptoin. Tällä on hassusti jotenkin nenä vinossa, mikä minua vain naurattaa. Tykkäsin tälläkin leikkiä paljon. Ruskea nalle on Samin joku con ostos. Sitten on Mutrunalle, ihan legit halinalle ja sen vieressä panda.

Koirulit. Vasemmalla on oma Hopeanuoli hahmoni Mei, jonka siskoni teki minulle eräänä joululahjana (postasin siitä varmaankin joskus). Sitten on 'isokoira'. Tämäkin koira oli monessa leikissä mukana, aika vekkuli tuo surku ilme. Seuraavaksi on naali jonka ostin espanjan lentokentällä jostain national geographic myymälästä. Sillä on kaulassaan tölkin avaajista tehty koru. Nuo tölkinavaajat olivat 'valuuttaa' meidän viime halloween juhlissa (josta minulla ei taida olla postausta koska.. no silloin tapahtui sellaisia paljastuksia joista en mielellään tarinoi tällein julkisesti ja jonka takia on vähän hömelön tuntuista ehkä järjestää enää halloween bileitä. Siis pari erosi näin lyhykäisesti). Sitten joku husky pehmo jonka otin espanjaankin mukaan. Sitten on Kati, minun Snoozems koirani. Ehdoton lemppari heti Lampin jälkeen. Toivoin tätä lapsena KAKSI vuotta (lapseksi tuommoinen aika on kyllä jo hurja). Sitten sain sen viimein joululahjaksi ja leikin sillä naapurin bestiksen kanssa jolla oli nalle versio. Naapureilla oli valmiina semmoinen mini versio siltä varalta jos en olisikaan saanut tätä xD. Katilla oli semmoinen keltainen unirätti jonka leikkasin pois. Minulla oli myös semmoinen 'tiedemies' hetki jolloin leikkasin melkein kaikilta pehmoleluiltani pienen tupon karvaa pois ja teippasin vihkoon. Kati ei ole poikkeus. Harmittaa vain, että kerran äiti laittoi sen pesukoneeseen ja sen pussit, joissa lienee ollut hiekkaa sitten menivät rikki ja sillä on nyt vähän missä sattuu ne hiekat kehossaan. Ehkä joskus uskaltaudun avaamaan sen ja korjaamaan homman, ehkä en. Sen vieressä on toinen koira, jonka nimi on myös 'isokoira'. Minulla oli myös monta 'pikkukoiraa' ettäh.. Sillä oli myös hauska aina leikkiä. Sitten tämä perhoskoira jonka sain tosi pienenä joululahjaksi. Tämä kertoo 'parhaista' nimeämistaidoistani... elikkäs, kröhöm, olisin halunnut nimetä sen Jeesukseksi (vaikka en ole kovin uskovaisesta perheestä), koska joulu, mutta äiti sanoi että ei, parempi niin :'D. Siltä oli Luffy syönyt nenän ja silmät joten ompelin uuden nenän, lisäsi kukkasen ja ehkä joku päivä ompelen sille uudet silmätkin.
 

'Ihmismäiset'. Love live Rin ja Nico oli joskus jostain conista ostettu, eri coneista tosin. Ne taisivat olla vähän ennen kuin mun rakkaus Love liveen hiipui (mikä toisto content ja mitkä ohukaiset hahmot). Rin oli ekana koska se näytti söpöltä ja Nico koska main. Nykyään vain ajattelen ne söpöstelijöinä. Tuo apina on pienempi Little monkey lost (?). Siskolla oli se semmoinen isompikokoinen. Sitten on chobitsista tuo.. noh, en katsonut Chobitsia kauheen tarkkaan silloin aikoinaan. Olen miettinyt tämän myymistä usein, mutta onhan se söpö. Sitten Tehotyttöjen Poppana. Kaverilla oli Papu ja siskolla Pipa ja leikittiin näillä yhdessä. Itse olin suruissani että Poppana kuvattiin aina noin vihaisen näköisenä.

Blizzard kokoelma. Pachimarin sain joululahjaksi eräänä jouluna. Tästä horde pehmosta en muista mistä sen sain, Samilta varmaan kuitenkin. Pepe tilattiin pelikaverini kanssa yhdessä. Tykkään näistä paljon.

 

Kaviokkaat tai jotain. Lampaat molemmat on coneista, samoin kun alpakkakin. Minusta ne on ihania! Yksisarvinen on nimeltään Aamu. Siskollani on lila yksisarvinen jonka nimi on Ilta. Ostettiin ne joskus silloin Särkänniemestä :). Alpakasta seuraava on harmaa heppa jolle ompelin uudet silmät (syy sama kuin edellisillä). Tällä en ihan kauheasti leikkinyt kun se ei pysynyt pystyssä hyvin itsekseen. Sen vieressä on peura jollainen oli myös siskollani, minusta ne ovat tosi kauniita. En tosin muista onko tämä minun vai siskoni peura, nappasin sen äitiltä jossain kohtaa. Eturivissä on vissiin joku Lalaloopsie heppa. Tykkään ihan hirmuisesti Lalaloopsie estetiikasta. Sitten on tosiaan yksi lammas ja sen perään possu nimeltä Reginald. Muistaakseni olen sitä myös Babe nimellä kutsunut. Reginald nimi tulee kun Babar jaksossa oli joku villisika, rouva Rataxeskseen lemmikki. Tämä on yksi lapsuuden lemppareistani.


 
Tässäpä koko konkkaronkka. Pepe ja angrybird elävät kirjahyllyssä, nämä muut makkarin sohvalla johon voi mukavasti kaatua lukemaan. Osalla näistä on kunnostusprojekti vähän kesken, mutta muuten kaikki on ainakin harjattu jossei muuta :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti