sunnuntai 26. syyskuuta 2021

(Tilapäinen?) Ratkaisu liimapää ongelmaan

 Näin jossain nukkesiistimis youtube videon kommenteissa ehkäpä ratkaisun liimapää ongelmaan. Videossa itsessään kehotettiin käyttämään talkkia, jota olenkin käyttänyt vähän niin ja näin menestyksellä. Sen sijaan kommenteissa kehotettiin talkin laiton jälkeen pesemään hiukset kylmällä vedellä. Ajattelin, että no miksipäs ei, mitäpä jos kokeilisin. Kaivoin siis kaapista Rochellen, Operettan, Robeccan, Laguunan ja Spectran. Laguuna lukuunottamatta kaikki ovat signature versioita, joten ärsytys aikoinaan oli suuri kun tajusin että nämä on liimarootattu ja liima alkaa levitä päästä hiuksiin Tässä postauksessa puhun asiasta. Aika monen kohdalla tuo näyttäisi olevan ajankysymys (näyttäisi esim siltä, että Venuksella saattaa olla orastava liimapääongelma). 

Kirjallinen ohje siis minkä jälkeen kerron miten onnistui:

Tärkeintä on pestä nukke KYLMÄLLÄ vedellä! Kuuma vesi vain irrottaa päästä huonossa tapauksessa enemmän liimaa.

1. Levitä nuken tukkaan vähän kerrallaan ja alueittain talkkia. Hiero tukkaa sormien välissä ja lisäile niin kauan kunnes nuken tukka ei enää tunnu tahmaiselta. Lopputuloksena pitäisi siis olla suht pöyheä ja talkkinen tukka ilman tahmaisuuden tunnetta hiuksissa tai päänahassa. Tämä taistelu vedetään suurimmaksi osaksi ihan tuntoaistin mukaan.

2. Pese tukka käsisaippualla. Vaahdottele ihan kunnolla ja hiero sormien välissä kohta kerrallaan. Jos tahmaisuutta alkaa tuntua niin lisää saippuaa.

3. Pese tukka shampoolla. Huomasin, että molempia saippuoita käyttämällä saa parempia tuloksia. Shampoohan toimii ihmisillä lakkaisiin hiuksiin, joten tuntui, että viimeistään se sitten irrotti nahkeuden tunnetta. 

4. Purista enimmät vedet pois ja laita hoitoainetta. Ei mitään järkyttäviä määriä, mutta sen verran, että levittyy koko alueelle. Voit antaa vaikuttaa hetken tai pestä pois samantien. Huuhtele pois.

5. Pyyhkeellä voi kuivailla pikkasen, mutta suosittelen jättämään nuken itsekseen kuivumaan. 

Pesun jälkeen. Valitettavasti itse prosessista minulla ei ole kuvia.
 

Jos haluat muotoilla nuken tukkaa, tee se ennen kuin tukka kuivuu. Älä käytä kuumavesikikkaa muotoiluun, muuten koko homma on tehty ihan turhaan :D. Huom, tämä ei välttämättä ole pysyvä kikka, mutta liiman valumisen hidastamiseksi kannattaa pitää nukke poissa kuumasta ja suorasta auringonpaisteesta (mikään lyhkänen kuvausreissu tosin tuskin haittaa). 

Operettan tukka oli ihan hirveä ja tahmainen, mutta nyt se on tosi pehmoinen ja puhdas

En jaksanut tehdä kampausta, mutta tukka on jopa parempi kuin silloin kun sain Operettan

Olen tosi iloinen että varsinkin Robeccan kohdalla tämä toimi ettei tarvitse olla talkki pää

Spectran sileä ja pehmeä tukka

Lagoonan pehko

Rochellen otsikseen en kajonnut oikeastaan pestessä

Siis pitää kyllä sanoa, että olin aivan ihmeissäni että tuo toimi! Ja vieläpä niin hyvin! Noiden nukkejen hiukset eivät ole enää yhtään tahmaiset vaan tosi pehmeät ja kiiltävät, melkeimpä paremmat kuin paketista otettaessa. Hienoa huomata, ettei ole pakko rootata tukkaa vaan sille voi tehdäkin jotain. Suht kovaa työtä tuo vaati, mutta lopputulos on kyllä tasan sen arvoinen. Kuvat on pikaisesti otettuja, joten focus ei ole oikein kohdallaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti