lauantai 10. marraskuuta 2018

Peuroja ja Harryn hauskaa halloweeniä

Nämä peurat eivät pitäneet olla tässä postauksessa, mutta tänä samana päivänä taas kerran pihassamme kuljeksi peurat yö ja päivä, lumivalko ja tummanpuhuva. Nämä peurat ovat pyörähtäneet ennenkin meidän pihassamme, oli hauska nähdä niitä taas :). Muistin jostain syystä kuitenkin että tummanpuhuva olisi ollut isompi? Valkea oli mielestäni ainakin paisunut viimekertaiseen nähden. Voi myös olla että näin ne nyt paremmassa valossa kuin viimeksi.

Ensin hiipparoivat tuolta tieltä navetan takaa. Vissiin vihreä ruoho kelpaa
Aika söpöjä. Kerkesin hiiiitaasti nostaa rullaverhoja että saisin paremman kuvan, mutta sitten nuo vähän niinkuin huomasivat minut ja kameran säihkeen ja lähtivät pois metsään.
Tämän postausen aiheenahan oli oikeasti nuo meidän perinteeksi muodostuneet halloweenbileet. Tällä kertaa mentiin Harry Potter, tai pikemminkin Tylypahka teemalla. Kaikilla oli Tylypahkan koulupuvut. Tätä ennen oltiin eräänä päivänä tehty lopuillekin meidän pippaloihin tuleville lajittelutesti pottermoresta . Jotenkin hassusti kävi niin, ettei kukaan meidän porukassa tai liiemmin perheessäkään ole Rohkelikko. En tiedä mistä tämä Rohkelikkokato oikein johtuu. Suurin osa meidän perheestä (äitikin teki tupatestin) on Puuskupuheja. Minä ja siskoni Meital ollaan kuitenkin Luihuinen ja Korpinkynsi. En oikeastaan muista miten päädyimme Harry Potter teemaan.

Tehtiin Samin kanssa nuo kolme (hän leikkasi ja liimasi ja minä maalasin) vaakunaa ja tietokatkoksen myötä Puuskupuhin vaakuna näyttää erilaiselta, mutta ei se haittaa xD. Puuskupuhin vaakunan teki Laitsu ja Meital.
 Juhlissamme oli kolme Puuskupuhia, kaksi Luihuista ja kaksi Korpinkynttä. Sillä aikaa kun minä tein koristeita (mm. myös Iseeviot peilinkehykset, pari muotokuvaa seinälle, 'Oletko nähnyt tätä velhoa' ja vessanpytyn 'Tämä ei ole sisäänkäynti Taikaministeriöön, joten ethän seiso pytyssä' askartelut) Sami väkersi meille taikasauvat worblasta pottermoren taikasauvojemme mukaan. Oli tosi hauskaa että oli sauva joka ihan minua varten tehty :). Harmi etten muistanut ottaa sauvoistamme kunnollisia kuvia.

Samin taikasauvaa näkyy. Tämä oli piste, jossa sai kokeilla kirjoittaa tuollaisella kynällä paperille. Avatessani tosin sain mustetta käsiini ja käteni olivatkin värikkäät sitten pari päivää kun väri ei lähtenyt käsienpesussa xD.
 Meillä oli taas nyyttäri meininki ja kaikki toivat vähän jotain. Ruuaksi löytyi kakku, dippi vihanneksia, pizzaa ja tietenkin sipsuja ja karkkeja. Olin tehnyt fiksusti kun päätin, että kannattaa olla jotain raikasta ja nuo vihannekset oli hyvä vaihtoehto. Ei tullut semmoinen "tunkkainen" olo ollenkaan illan aikana.

Nämä taitavat olla siskoni Katrin kuvaamia kuvia xD
 Minä ja Meital oltiin valvojaoppilaita (tosin sisko unohti tehdä merkit meille, mutta väänsi sitten pikamerkit softiksesta kun muistettiin koko juttu) ja vedettiin juhlien ohjelmaa. Meillä ohjelma oli suunniteltu niin kuin kävisi Tylypahkan tunneilla ja meillä oli vähän kuin tarina illan ohjelmassa.

Sanoin Katrille että "ota koristeista pari kuvaa" ja tuli tämmöisiä ihme kuvia xD. Mun taikasauvaa näkyy tuossa kuvassa
  Oppitunneista sai myös pisteitä tuvalleen ja juhlien päätteeksi julistettiin voittaja tupa.


Ohjelma meni kutakuinkin niin, että ensimmäisenä oli Taikuuden historia, sitten oleskeluhuoneen random lehden testi, sen jälkeen Muodonmuutokset ja sen jälkeen oltiin ulkona hieman.

Kultaiset lautaiset kuten Tylypahkassakin on :) Nuo oli kiva löytö
Taikuuden historia oli Meitalin järjestämä tietokisa jossa kaikki kirjoittivat vastaukset paperille. Hän oli tehnyt hienon powerpointin joka näkyi telkussa. Kysymyksiä oli yhteensä 15 ja ne olivat taikuuden maailmasta, mutta eivät liittyneet mihinkään Harry Potterin seikkailuihin vaan pikemminkin sitä ympäröivään maailmaan. Minun kohdallani kuulemma oli erityissääntö ja vääristä vastauksista tai liiasta pätemisestä minulta miinustettaisiin pisteitä xD. Reilukerho. No, sainkin pisteitä 14 ja puoli. Puoli pistettä otettiin pois yhdestä vastauksetani, eli moneltako Tylypahkan pikajuna lähtee laiturilta kohti koulua. Olin kirjoittanut että 1. Syyskuuta klo 11, mutta koska minulla oli päivämäärä sain puoli pistettä miinusta, hitsi xD. Joka tapauksessa oli hauskaa kun "kokeet" arvosteltiin Tylypahkan arvoasteikon mukaan (sain U:n, oli kiva oikeasti olla jossain hyvä joskus xD). Sieltä tuli myös hauskoja vastauksia kun pääsi lukemaan muiden papereita.

Tupapisteet lopuksi :)
Seuraavaksi oli minun kehittelemäni oleskeluhuoneen random ohjelma joka tuli Taikajuomien tilalle (eli pikipataa/tervapataa ulkona. Cancellasin tämän aktiviteetin kun näytti siltä että sataisi vettä). Minulla oli kysymyksiä ja ihmisille jaettiin kaikille yksi Harry Potter kirja josta vastaukset napattiin randomisti (katsomatta avattiin joku random sivu ja sormi random kohdalle). Esimerkiksi "Olet juuri palkannut kotitontun taloosi, mitkä ovat ensimmäiset sanasi hänelle?" eli ensimmäinen repliikki mihin sormesi osoittaa. Se oli hauskaa ja tuli välillä aika hulvattomia vastauksiakin :D.

Seuraava oli perus piirrä ja arvaa, eli siis muodonmuutokset. Olin aiemmin kirjoittanut lapulle sanoja joita ihmiset saisivat piirrellä. Koska saattaisin itse muistaa osan sanoista, päätin mielessäni reiluuden nimessä, että aina kun tiedän mitä piirretään, lasken ensin päässäni kymmenen sekuntia ennen kuin saan sanoa sen. Mutta jos totta puhutaan, en muistanut juurikaan mitä olin kirjoittanut lappuihin, joten yhtä ulalla välillä olin minäkin :D.

Tää oli kiva ideana, mutta meidän vessan kaapit on niin korkealla että minä ja Meital nähtiin pikemminkin omat otsamme ja pidemmät ihmiset tyyliin leukansa xD
 Näiden lisäksi meillä oli vielä ulkona tehtävää asiaa. Vähän muunneltua poliisia ja rosvoa oli siis tiedossa. Minä ja Meital oltiin valvojaoppilaita ja meidän piti etsiä "sängystä karanneet oppilaat". Muut saivat pari minuuttia aikaa mennä ulkona piiloon ja me lähdimme sitten etsimään heitä. Oli muuten tosi vaikeaa löytää muita oppilaita. Onneksi pari löytyi kenkien heijastimien reagoidessa 'Valois' taskulamppuihin. Naapurin koira oli vähän ilmeisesti karannut pihastaan ja haukkui puskaan missä pari muuta oli piilossa xD. Silti me ei hokattu heitä siitä puskasta, heh, vaan loppujen lopuksi he itse tulivat piilostaan kun eivät halunneet jäädä puskaan koiran kanssa kun eivät pimeällä nähneet millainen se oli (selitettiin sitten heille, että se on pienempi kuin meidän kissat vaikka onkin kovaääninen ja kiltti ettei sitä tarvinnut pelätä). Viimeinen oppilas löytyi metsiköstä myöskin viimein. Koska hyi hyi, kaikki piileksivät oppilaat oli löydetty, saivat he siirtyä sisätiloihin siksi aikaa ennen kuin säädimme jälki-istuntoa varten.

Omatekemä Iseeviot peili, joka on vähän vino koska en osaa leikata mitään suoraa ikinä mistään :D Ulkona pärjäsi hyvin juurikin lisäämällä kaavun vaan päälleen. Myöhemmin sitten laitoin kyllä hatunkin päähän kun alkoi olla koleampaa
 Viimeiseksi sitten valikoimme oppilaita parin hengen ja kolmen hengen porukassa jälki-istuntoon. Kerroimme syitä miksi kukin oli joutunut jälki-istuntoon (mm. torahammasfriesbeen heittely käytävissä, kaksintaistelu käytävällä ja reputtaminen taikuuden historiassa) sitten nappasimme pari, annoimme heille lyhdyt käteen ja lähdimme Voron pakeille.

Voro ei harmiksemme ollut kotona, mutta muut opettajat olivat jättäneet jälki-istuntolaisille erilaisia juttuja ratkottavaksi. Ensimmäiseksi tehtäväksi oli muinaiset riimut joista piti selvittää lause. Ensimmäinen ryhmä ratkaisi suht nopeasti tehtävän (samaan aikaan me kaksi valvojaoppilasta vaan katteltiin tähtiä ja annettiin mahdollisia vihjeitä, joita ensimmäinen porukka ei kyllä paljoa tarvinnutkaan xD). Toisella ryhmällä meni hieman kauemmin, mutta pitää sanoa, että siskoni Katri, sinä olisit ihan oikeasti sopinut myös tosi hyvin Korpinkynteen, vaikka luonteenpiirteesi vetävätkin selvästi enemmän Puuskupuhiin x). Näissä halloween juhlissa vuosien varrella on tullut huomattua että Katri on oikeasti haka ratkomaan tehtäviä.
Muinaisista riimuista paljastui lause "Seuratkaa Hämähäkkejä". Siinä sitten saivat meidän valvojaoppilaiden "taikasauvojen valossa" etsiskellä noita ja ne johtivatkin ison Hämäkäkin lapsen luo ja siitä Kiellettyyn metsään.

Luokkakuva :) Nuo puvut oli kyllä tosi mukavat. Mielelläni laitan tuon johkin coniin tai muuhun juttuun. Mun isoveljelläni on upeat pyöreät lasit xD
 Kielletyn metsän reunassa varoitimme oppilaita ja kerroimme, että olemme etsimässä oppilaan kadottamaa puhpalleroa. Kävelimme ensimmäiselle rastille (tbh, minua kyllä kriippasi kävellä pimeässä metsässä vaikka se onkin ihan tuttu xD) ja kysyimme arvoituksen "Kotitontulla on veli, mutta veljellä ei ole veljeä. Miten tämä on mahdollista?" Vähän aikaa ihmiset pohtivatkin vastausta (jota en kerro tässä, saa itse arvata jos tuntuu siltä c:) ja hieman vinkkejä annettuamme arvasivat oikein ja siirryimme seuraavalle rastille. Seuraavassa oli kysymys, että millä on kuudet kasvot, muttei käytä meikkiä. Sillä on myös 21 silmää, muttei näe. Tämän arvattuaan oikein jatkoimme matkaa kiiveten vähän korkeammalle metsään, mutta yhtäkkiä pysähdyimme "kuulitteko te?". Pimeydessä näkyi jotain, jokin hahmo. Se oli minun askartelemani ankeuttaja (joka muuten oli oikeasti aika kriipi siellä pimeässä metsässä roikkuessaan puusta). Alkuperäinen ideamme olisi ollut, että ankeuttaja olisi tullut päin ja oltaisiin juostu metsästä, mutta hylkäsimme idean kun Meital kaatui edellisenä päivänä metsässä pelkästään kävellessään kun menimme laittamaan ankeuttajaa paikalleen xD (maan vetovoima vaikuttaa häneen ihan varmasti erilailla kuin muihin). Päätimme siis vain hiipiä ankeuttajan ohi. Sanoin muille oppilaille että pitävät silmänsä auki ja pian nuo hokasivatkin piileskelevän puhpalleron (jonka Meital askarteli). Otimme puhpalleron mukaan metsästä ja jälki-istunto oli siinä. Oli kiva kuulla että ainakin ykkösgroupin mielestä ankeuttaja oli ollut oikeasti kriipi, kakkosryhmästä kaksi eivät edes huomanneet sitä vaikka Katri sanoikin ääneen että "Hyi ompa kriipi".

Ensimmäisen ryhmän jälkeen meidän piti mennä laittamaan tavaroita paikalleen ja kun vietiin puhpalleroa takaisin kuultiin jokin iso raksahdus metsästä. Minua kriipi jo helkkaristi eikä asiaa auttanut tuommoinen. "Se oli varmaan.. hirvi?" sanoin Meitalille ja mentiin metsään kovasti meluten ja lauleskellen että jos se olisi hirvi niin osaisi mennä pois. Itseäni ihmetytti ettei rasahduksen jälkeen kuulunut mitään, että jos se olisi hirvi niin se olisi jo pitänyt muutakin melua. Pohdittiin että oliko se meidän ankeuttaja tullut puusta alas. Ei nähty mitään ja laitettiin puhpallero takaisin ja juuri kun tultiin metsästä meidän isoveli Jesse hyppäsi meidän eteen että PÖÖ ja kiljuttiin molemmat kurkkusuorana xD. Pelästyttiin enemmän kuin vähäsen. Haha, se oli hauskaa. Kun oltiin luotsattu kakkosgrouppi metsän läpi kuultiin tosiaan olohuoneessa ettei Laitsu ja Milla olleet huomanneet mitään ankeuttaja kohdassa joten, kun Sami ja Jesse oli menossa hakemaan metsästä tavaroita pois (paitsi ankeuttajaa) niin sanottiin noille että menee mukaan katsomaan millainen se oli.

Parhaat ilmeet
 Niin se ilta kului ja Puuskupuh kruunattiin voittajaksi (tosin palkinnot unohtui hässäkässä xD). En uskaltanut käydä hakemassa ankeuttajaa pois vielä pariin päivään, mutta sitten haettiin se eräänä sumuisena päivänä pois Samin kanssa. Todettiin vaan että toivottavasti kukaan ei ollut kävellyt meidän metässä ja luullut että joku on hirttäytynyt puuhun xP. Näytti aikamoiselta siinä sumussa hiljaa roikkuessaan.

Mutta semmoinen oli meidän halloween! Kivaa oli vaikka väkeä oli vähemmän kuin yleensä (minua ei haitannut ollenkaan), mutta sitä mieltä olen, että en taida jaksaa enää olla vähään aikaan järjestäjänä pippaloissa, kun haluaisin vaihteeksi olla se normi kävijä ja olla epätietoisuudessa ohjelmasta x). No siskot lupautuivat järkkäämään seuraavat, kivaa :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti