maanantai 3. lokakuuta 2016

Muovisia kopukoita ja niistä haaveilua

(Ehkä viides kerta toden sanoo. Olen tehnyt tätä siis viidessä eri pätkässä jo saamatta julkaistuksi).
En ole kovinkaan aktiivinen ponikeräilijä loppujen lopuksi. Nykyään ostelen hyvin harvoin harjattavia G4:ia, kun tänne eivät ne mielenkiintoiset ole oikein rantautuneet niiden muutamien ekojen aaltojen jälkeen. Lisäksi olen huono ostamaan netistä G1 poneja. Kolmosia minulla ei ole yhtään ja kakkosia on tarttunut lähinnä kirpparilta pari kipaletta. Eniten kuitenkin rakastan noita G1 poneja ja niiden ulkonäköä. Tykkään kauheasti eri poneista, mutta yritin vääntää listan kapeaksi, että vain ihan lemppari lempparit olisivat siinä (muuten se olisi voinut jatkua vaikka taivaan rantaan saakka). Kuvat on törkeästi nyysitty googlen kuvahausta, koska obviously minulla ei suurinta osaa noista haavelistan poneista olekaan :D. Kuvien lähteinä esim. ebay, pinterest ja ponyology.


Aloitetaan ainoasta Babystä jonka keräsin listaan. Jostain syystä pienenäkin lapsiponit eivät olleet minusta yhtä mielenkiintoisia kuin aikuiset ponit. Baby Cotton Candy kuitenkin luisteli listalleni viimetingassa, lähinnä tosiaan pehmoisen värimaailmansa vuoksi. Minulla oli listalla myös aikuinen Cotton Candy, mutta jostain piti luopua ja baby saikin sen paikan. Olen aina jostain syystä tykännyt näiden kahden yksinkertaisista symboleista. Baby Cotton Candy taisi viedä sydämen silloin kun sain sen käymään luonani puhdistettavana. Olikohan tämänkin reppanan karva pussycatin pinkkiä, kun olen nähnyt näitä livenä vain valkojouhisina?


Minulla oli aivan karsea lista TE poneja, mutta niistäkin piti karsia. Locket sen sijaan sai jäädä, koska olen tosi ihastunut tähän poniin. Epäilisin että harjasten väri on ollut syynä (ja se, että on TE). Tykkään tästä posesta aika paljon, se on jotenkin kaino ja siro verrattuna joihinkin muihin pegosoksien poseihin.


Samaa posea edustaa Blueberry Baskets. Tämä poni on monin tavoin ihan täydellinen. Karvojen ja kehon ja silmien väri ja suloinen symboli. (huomasimpa muuten että tämän kuvan ponilla on joko neonspotteja tai markkeria kehossansa, hahhah.) Minusta näyttää suloiselta kun nuo marjat jatkuvat noin laajalle alueelle.


Ja lisää TE poneja yllätys yllätys :). Bright Eyes on jostain syystä myös yksi ikisuosikki. Epäilisin tuota väricomboa myöskin syyksi. Tuollainen harmaaseen hieman taittava sininen ja kirkkaat tuliset jouhet. Ainut mistä voisin nipottaa on tuo kello symboli, joka on vähän niin ja näin, mutta onneksi kuitenkin sopii yhteen jouhien kanssa väriltään.


Tämä on viimeinen listan TE poni (Sori Fizzy ja Galaxy, ette nyt päässeet tähän listaan kun tykkään teistä enemmän piirroshahmoina). Whizzer ja Wind Whistler tappelivat tästä paikasta, mutta päädyin ottamaan listalle Whizzerin ihan vain harjasten upeiden värien vuoksi. Tämä pose on hieman hassu omasta mielestäni varmaan tuon varvistelun takia, mutta se sopii tosi hyvin lentoleikkeihin. Se luo mielikuvan myös, että poni olisi hyvin kevyt.


Angel. Angel Angel Angel.. So Softit varmaan näyttävät parhaimmilta livenä, kuvissa ne tuppaavat näyttämään vähän epäsiisteiltä. Angelin huolisin kyllä deflokattunakin, sen verran kiva pohjaväri ja fisu symbolit. Pidän meri ja rantateemaisista poneista tällein yleisesti, vaikka Mainsail vähän siinä rajalla onkin väriensä kanssa. Angel on ehkä omaan silmään hyvin "tavallisen" näköinen poni joka hyvin helposti sulautuu massaan. Ainoastaan ehkä pose on vähän erilainen mitä tavallisesti maaponeilla on. En oikein ikinä tiennyt mitä poni tuossa asennossa tekee, vähän kuin hölkkäisi?


Aaah, tätä ponia tuskin kukaan arvasi listaltani löytyvän. Lemon Drop. Tämä poni oli paljon messissä lapsuudessani. Taisi serkuilta löytyä yksi ja siskoltakin ainakin hänen sanojensa mukaan. Sen nimi oli Tippa. Ei kyllä juurikaan muistikuvaa. Tykkään Lemon Dropin yksinkertaisuudesta ilman mitään ihmeellisyyksiä. Harja on sopivan mittainen ja vähän tuollaisen ujon näköinen (jos harja voi olla ujo. Ehkä juuri sellainen jonka alta kainosti katsellaan?). Jos vielä mennään siihen, että minkäversion LD pitäisi olla, niin ehdottomasti se sinipisarainen. En tiedä miksi, mutta se on minusta jotenkin suloisin.


Strawberry Surprise on myöskin lapsuudesta tuttu poni. Tämän muistan, että se oli siskolla. Siskoni kai osti sen jostain Tampereen kirppispöydältä joskus aikoinaan samaan aikaan kun minä ostin pari kipaletta? Strawberry Surprisen pose on minusta söötti, mutta ainakin siskon poninketale ei halunnut pysyä pystyssä juuri lainkaan. Siltikin minusta tuo maitomansikkakuva on aivan ihana. SS:n värit ovat mukavan pirteitä ja hempeitä samaan aikaan. SS ja LD ovat molemmat poneja jotka piirsin. Tarkoituksena olisi ollut piirrellä useitakin kopukoita, mutta jäivät vähän vähälle. Ehkä jatkan projektia joskus.


Jatketaan tällä "höyhenen kevyt" posella. Ah, Paradise. Mietin tosi kauan pistäisinkö listaan Paradisen vai Sugarberryn, mutta koska listassa oli jo yksi mansikkaponi niin päädyin Paradiseen. Paradise taitaakin olla ainut poni joka pääsi sekä animaatiolistaan että tähän. Katsokaa tuota nyt, niin kaunis. Paradisehan olisi So Soft poni, mutta minusta poni on ehkä hurmaavillaan ilman pörröä jolloin värit näkyvät ihanan vahvoina.


Lapsuudentuttu tämäkin. Dazzleglow oli minusta tosi mahtava poni jo lapsena. Serkuillani taisi olla sinisin sydämin varustettu versio, mutta voi pojat miten sitä saikin ihastella pimeässä. Dazzleglowin huolisin kumpana versiona vaan ja vaikka kuinka monena, sen verran kiva poni on. Tulipa huomattua, että Dazzleglow on myös ainut yksisarvinen tässä listassa, hups! Listassahan oli vaikka mitä, mm. Mimic, Gusty jne edellä mainitut Fizzy ja Galaxy, mutta kaipa se silmä sitten valkkasi kivoimmat.


Viimeisenä omaottama kuva joskus Mommy Meadowsweetistani. Tämä poni on minulle varmaan ehdottomasti tärkein lapsuuden ponini. Myöhemmin kun selvittelin lapsuudenponieni virallisia nimiä ja selvisi että poni oli "Mommy" en halunnut uskoa sitä lainkaan ja omani onkin selkeästi ennemminkin neiti Meadowsweet. Löysin vanhan valokuvan missä poni oli vesileikeissä ja silloin sillä oli näille ominainen värillinen harja. Omani harjassa värit ovat enää pelkkiä häivähdyksiä, niin eloisaa elämää se on viettänyt.


4 kommenttia:

 1. Ihana listaus! Pitäisiköhän minunkin tehdä samanlainen? Iso peukku siitä että Lemon Drop löytyy listaltasi. Minustakin se on kaikessa lempeydessään yksi parhaita poneja ever. Vaikka se lienee Suomen yleisin poni, se ei vähennä sen viehätystä. Oma lapsuudenaikainen Lemon Dropini on jotakin pehmoisempaa muoviseosta ja sitä on ihanaa hiplata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin, tee ihmeessä! Meinasin lisätä sen tuohon itse tekstiin, että olisi kiva nähdä muiden listoja, mutta unohdin sen sitten ilmeisesti :D. Lemon Dropissa on sitä jotain omalaatuista, vaikka super yleinen poni onkin!

   Poista
 2. Aivan ihana lista! En ole ikinä tainnut tuota Paradisea nähdäkään, vaikka facebookin ponikirppiksellä aika aktiivisesti pyörinkin. Lemon Dropin väripaletti on jotenkin tosi ihana ja poni tuo varmasti monelle lapsuusnostalgioita (omani on vuosien varrella hävinnyt jonnekin)

  Itse en varsinaisesti kerää poneja, olen vain säästänyt jäljellä olevat lapsuuden ponini ja muutaman kirppikseltä löydetyn jotka miellyttävät silmää.

  Tosin aina vaan haaveilen että Twinkle Eyed Fizzy ilmestyisi elämääni jostain :D

  VastaaPoista
 3. Fizzy on kyllä ihana, en sitten tiedä että miten harvinaisia kunnossa olevat TE ponit nykyään ovat ja missä hinnoissa kulkevat :). Itse haaveilen jonkun ison lotin ostamisesta josta tulisi ihan hyllykelposia poneja pienellä putsauksella. Siinä olisi tekemistä ja tuplia tuskin tulisi kun niin vähän noita poneja minulla jo valmiiksi :D

  VastaaPoista