maanantai 26. lokakuuta 2015

Tägättiin, tägättiin~

Elikkäs Tiinyan heitti haasteella ja nyt olisi vastauksia! Dun dun duuhhh... Koska olen laiska, lainasin suoraan kysymykset ja suomennokset Tiinyanilta joka vuorostaan lainasi niitä Spicalta . Me lainataan, lainataan~
 

1. Keräätkö jotakin muuta kuin nukkeja? 
1. Do you collect anything other than dolls?


- Olen vähän jokapaikan mursu ja keräilen vähän sitä sun tätä. En nyt mitään hurjalla tahdolla ja voimalla, mutta sillain kasuaalisti söpöjä asioita. Poneja ja pokémoneja minulla on ollut pienestä asti, joten se sitten on jatkunut aina silloin tällöin napaten jotain sieltä sun täältä :). Muumimukejakin keräilen, mutta lähinnä niin, että hommaan vain niitä silmää miellyttäviä mukeja ;).


 - I don't really "collect" anything special, just something from here and there :). My little ponies and pokémons are mostly from my childhood, but if I see a good deal, I might grab some from fleamarket for example. Moomins are close to my heart aswell and I buy mugs if they are pretty enough ;)

2. Miksi aloitit blogin pitämisen?
2. Why did you start a blog?

- Alunperin blogin piti olla enimmäkseen nukeista (lopulta kun foorumi ei tuntunut riittävän turhaan pölinääni), mutta lopulta tarvitsin myös paikan cosplay jutuilleni. Alunperin bloggasin Lumottu Ruusutarha nimisessä blogissa, mutta koin, että sen lukijat olivat enimmäkseen nukkerakkaita, joten cosplay juttuni tuntuivat vähän aihetta sivuavalta. En kuitenkaan halunnut kirjoittaa kahta blogia samaan aikaan, joten irtauduin sitten loppujen lopuksi. Ylipäätään tarvitsin paikan johon laittaa ajatuksiani :).- At first, I shared blog with dollfriend and we blogged about dolls. I also blogged about cosplay, but it didnt fit in older blog's style so well, so I started my own blog to share my thoughts. Now it is more like post-it note for me :). I really can't remember all things that happen in my life xD. 

 3. Osaatko nimetä kokoelmastasi yhden tietyn nuken, joka on suosikkisi? 
3. Do you have one particular doll that is the favorite in your collection?
 
- No tottakai periaatteessa minullahan ei ole lemppareita... No höpön höpön! Rakkaimmat pallerot ovat:
 
Aileen & Faro
  - Aileen ja Faro. Aileen, koska esikoinen ja Farossa vain on jotain, mistä pidän siinä niin kovasti. Se on luttana mamin poika ;u; Tui Tui! (älkää kertoko sille!). 
Hitomi on myös lemppari, koska niin ihanan helppo laittaa ja säätää :) Ja hurrrjan söpö.
 
Hitomi
- My favorite BJDs are Aileen (my first doll) and Faro ('cause he is so adorable mummys own wnb badboy. I like sniffin' his hair). Hitomi is one of my favorites too, 'cause she is just so easy to handle and such a cutie pie!
 
 4. Suosikkisi nukkien asusteissa/varusteissa? 
 4. Your favorite doll accessory?

  - Tää olikin vaikea kysymys, koska en olekaan miettinyt aiemmin. Ehkä viitat kuitenkin on kivoja? Ja rusetit, missä vain. Päässä, vaatteissa, purr purr? Eläin osia unohtamatta.

Oh so old picture! Ara and red hair :D
- This one is hard.. I've never tought this before ^^'. But I like capes annnnd... well bows and animal ears and such are cute!
 
5. Tiedätkö tarkalleen kuinka monta nukkea kokoelmassasi on (sinun ei tietenkään tarvitse kertoa lukua :-) )?
5. Do you know exactly how many dolls you have in your collection (you don't have to tell the number of course :-) )?
 
- Riippuu, mitkä nuket lasketaan :D. Jos monsteritkin pitää ottaa lukuun, niin tarvitsen ainakin hieman päässälasku aikaa. Pullippeja ja Azoneita minulla toistaiseksi on vain yhdet, joten se helpottaa vähän laskemista. BJD:itä alkaakin olemaan jo.. noh, aika paljon omalla mittapuullani. Kyllä joskus pitää käydä nuket päässä läpi. Yleensä ajatuksia sekoittaa tuo yksi, joka on puoliksi minun ja silloin aina mietin että oliko niitä 11 vai 12. 
 
 
- It really depends what dolls do we count :D. Is it only BJDs or do we count Monster High, Azone or Pullip in.
  
 6. Soitatko mitään soittimia ja jos niin mitä?
 6. Do you play any instruments and if so, what?
 
- No aikalailla musiikinsoittamiseni on jäänyt Ukko Nooan tasolle! Halusin opetella soittamaan pianoa, mutta ikinä sille ei oikein löytynyt aikaa. Perus kanteleet ja nokkahuilut käyty penskana koulussa läpi, mutta en sanoisi että osaisin soittaa niitä. Huuliharppu minulla on ja sitä ihan harrastelijana soittelen ja leikin olevani Nuuskamuikkunen :3 hih. Mutta ei, en osaa lukea nuoteista, enkä oikeasti soittaa. Kitaraa olisi hienoa osata soittaa kyllä.
 
 
- I really can't read notes, and never learned to read, so thats kind of it ^^'. Tried to play some piano and such when I was a kid, but I never had enought time (or teacher!) to learn that. Sometimes thought, I play with my harmonica and pretend to be Snufkin from Moomins, teheee..
 
7. Missä sijaitsee suosikkipaikkasi jossa olet koskaan ollut?
 7. Where is your most favorite place you've ever been?
 
- Aah, ompa hirmu vaikea kysymys tämäkin! Tykkäsin pienenä olla Malagalla isovanhempien luona. Mutta tykkäsin hirmuisesti myös asua Isojoella silloin lapsena (good memories, good memories!). Onko köyhää jos vastaan, että tykkään ehkä eniten olla kotona? :3 Tosi monissa paikoissa on erilaiset mukavat tunnelmansa, mutta yhtä selkeää suosikkia en kyllä osaa sanoa.

 
- Difficult, difficult question.. When I was a kid, we lived at this place called Isojoki. I have really good memories from there, even it wasnt anything special, just a little village middle of nowhere :D. I also always loved to visit my grandparents (Mamma and Vaari) at Malaga. They have their own place in there. They are like birds moving south for winter time xD. Is it a bit funny, if I say that home is my favorite place ':3?

8. Mistä asiasta pidät itsessäsi eniten?
8. What is your most favorite thing about yourself? 
 
- Tiinyanin Klonkku gif sopi tähän kyllä parhaiten.. ööm.. Noh! Olen rakastava persoona jos sille päälle satun (harvoille valituille) ja ulkonäöllisesti.. öö... öö
ööö....öööö... No värjäsin tukan ja tykkään siitä! Olen oikeasti aika saakelin itsekriittinen henkilö ja on tosi vaikeaa ottaa ylipäätään kehuja vastaan ja vielä vaikeampaa jos joku ilmaisee että pitää minusta u///u

Ummm... Ummm.... eäähähähä???
- Umm.. well... umm... eeeeeeeee......... I show my love for people who I treasure most, like lovingish person or something...? Eh.. I don't know.. But but! I like my hair color atm! Is that a bit shallow..? SELFCRITISM IS OVER 9000! at times
  
9. Lempikirjasi tai -elokuvasi?
 9. Favorite book or movie?
 
- Helppo kysymys! Tykkään vaikka mistä sarjoista (Harry Potter -kirjat, The Shattering, Lotrit, Muumit yms), mutta ihan lemppari kirjani on Tove Janssonin Taikatalvi. Sitä tuli luettua (ja tulee luettua aika ajoin) hyvinkin paljon ja aina se onnistuu luomaan yhtä mystisen ja jännittävän tunnelman.
 
- Finally something easy to answer xD. I have many favorite series (like Harry Potter books, The Shattering, LotR, Moomins etc.), but my favorite book definitely is Moominland Midwinter. It has something special in it, and it never gets old. There is some mysterious feeling in it. 
 
10. Jos voisit suunnitella oman nuken, miltä se näyttäisi? 
10. If you could design your own doll, how would it look like?

- Hmm, hmm hmm. No olen aina haaveillut jonkin sortin lolita brändin nukesta, joka on siis täysin puettu johonkin Angelic prettyyn tai vastaavaan (niin kuin pullippeja on nähnyt. Onhan niitä muutamia BJD:itäkin kait ollut, muttei mitään ihanaa hattarakarkkiunelmaa) :). Helposti sellaista tekisi itsekin, mutta jotenkin ajatus ihan fullset söpöstä lolitasta on mieleinen. Mutta olisipa se kyllä aika suolainen hinnaltaankin.. Ninja nukke olisi myös tosi pähee! Alleria vähän saikin jotain ninjamaisia viboja aikoinaan, mutta nukke jolla olisi ihan kaikki kunaita myöten! Sillain siisti ninja, ei kuitenkaan ihan kokonaan mustiin pukeutunut. On näitäkin "jotain sinne päin" näkynyt, mutta ei sitä THÖ ninjaa kuitenkaan. Ja ja sitten kaikki eläinkorvaisetkin on minusta ihania! Niitähän nyt sitten pari onkin.

Herranjumala tää graalinmalja supersöpis maksaiski iha pirusti!
- I've always wanted somekind of doll (sorry Aileen, you are not enough! No Brand!) with lolita fullset like Angelic Pretty or something. Of course, I can do that myself if I try hard enough, but still.. And ninja doll would be cool too *3*! With kunais and shurikens and all! Ofcourse animal parts are cute too, and I would love to have doll that looks like Elin from Tera ^-^. Tried bunny ears with Aileen, but.. Nonniin, se olikin sitten siinä :3. Kiitos tägäämisestä! Itse en aio ketään tägäillä, vaan saa tehdä ken haluaa ^-^. Toivottavasti joku jaksoi vilkaista loppuun asti. Voi jestas, että englannin vääntämisessä menee aikaa! Olen siinä aika huono, mutta toivottavasti oli kuitenkin ihan ok juttu. 

6 kommenttia:

 1. Yay, kiva kun teit tämän! ^^ Haha, joo lainaaminen kannattaa aina :D

  Huomasin itekin, että aika monen kysymyksen kohdalla joutui tosissaan miettimään mitä oikein vastaisi.
  Ooh, miten saatoin unohtaa Muumi-kirjojen olemassaolon! Ja juuri tuo Taikatalvi on niin ihana! Kuuluu ehdottomasti myös omalle suosikki-listalleni! ♥

  VastaaPoista
 2. Taikatalvessa on kyllä sitä jotain... taikaa? :D Jännä, vaikka kirjoja lukee, niin ne jotkut vain jäävät päähän, kuin olisivat juurtuneet sinne :).
  Joo, kyllä välillä tuli niitä, että mitähän tähän nyt vastaisi! Toisten kohdalla oli helpompaa :D. Kiva kun tägäsit!

  VastaaPoista
 3. Ah~ yay for this tag!
  Capes / hoods are one of my favorite things too, they make every doll look so cool x3;;;

  Such fun to read this!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aw, thanks :D. Yeah, I totally agree, cape makes every doll look cool xD.

   Poista
 4. tosi kiva tällanen kysymyspostaus :) Sulla on ihania nukkeja <3

  VastaaPoista
 5. Oi vitsi ♥ Hirmuisesti kaikkee kivaa, ihmisiin tutustuu aina mukavasti tämmöstten postausten kautta! :D
  Rupesin miettiin että eihän me soitettu mitään kanteleita koulussa, mut soitettiinhan ny ku mietin! Se nokkahuilu on vaan jääny niin päällimäiseksi ettei muuta mahdu peruskoulun musiikkituntien muistoihin! xD

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista