maanantai 7. syyskuuta 2015

Kuin kaksi marjaa?

(Jahas, pitäisi varmaan vaihtaa kesätaustakuva muuhun :D)
Ei, minulta ei ole tulossa Tracon postausta, kuten osa twitteriä seurannut tietääkin jo, etten päässyt kyseiseen tapahtumaan matkaan osuneiden mutkien takia. Yksi niistä mutkista oli esimerkiksi se, että hotelli oli failannut huonevaraukseni kaksi kertaa (ensimmäisen huomasin heti varauksen ilmoituksessa ja toinen selvisi vasta valitettavasti siinä vaiheessa kun peruutimme hotellivarausta). Jne jne. Kalistaa toivottavasti pääsen ulkoiluttamaan jossain vaiheessa jossain muualla ja aion ehdottomasti käydä kuvaamassa sitä. Helpotuksekseni voin ainakin sanoa, että nyt sitten pääsee korjailemaan niitä kohtia ihan rauhassa ja ajan kanssa, joiden kanssa piti vetää mutkat suoriksi (toisin sanottuna, ne jutut joihin en ole tyytyväinen).

Mutta itse aiheeseen. Kuinka moni tietää, kuka on Kaito Kid? Osalle varmaan sanoo jotain, toisille ei mitään. Kaito Kidhän on siis Salapoliisi Conanistakin tuttu mestarivaras jolla oli jopa lyhyt oma manga ja anime sarjakin, Magic Kaito. Miten tämä liittyy mihinkään? Päästään kohta siihen.

Entäs kuulostaako Professori Moriarty tutulta? No varmasti useat tunnistavat. Entäs kuinka monella herättää ajatuksia, jos sanon, että Moriarty on tässä aiheessani violetin värinen koiraeläin?

Aihehan oli tällä kertaa "kuin kaksi marjaa" ja olin tämän havainnon tehnyt jo joskus hyvin kauan sitten, mutta muistui mieleen vasta kun katsoin taas pitkästä aikaa Sherlock Koira -sarjaa. Silloin joskus huomasin, että ompas muuten Moriarty ja Kid tosi saman näköisiä, joten ajattelin tehdä vertailun näistä lirppuvista loistoveikoista (anteeksi, luin Harry Potteria viimeksi ja eivät nämä oikeasti lirppuvia loistoveikkoja ole). Arvioni Moriartystä perustuvat siis Sherlock Koira -sarjaan (suomidubbi, eli vain 13 jaksoa) ja Kaito Kidin kohdalla Magic Kaito -mangaan ja satunnaisiin esiintymiseen Salapoliisi Conanissa.Aloitetaampa vaikka ulkonäöstä. Ylhäällä vasemmalla Kaito Kid ja oikealla Professori Moriarty. Moriartyllä ja Kidillä on hyvin samankaltainen vaatetus, joka ihan ensimmäisenä silmään pistikin. Molemmilla on valkoinen puku päällä ja sen kanssa pitkä viitta harteillaan. Molemmilla on myös monokkeli ja korkea silinterihattu. Isoin eroavaisuus tietenkin ulkoisesti on se, että Moriarty on koiraeläin ja Kaito Kid ihminen. Toinen eroavaisuus on hahmojen iät. Siinä missä Kaito on selkeästi teini-ikäinen, on Moriarty jo hyvin kypsän näköinen viiksineen ja silmäpusseineen. Kid myös käyttää kravaattia, kun taas Moriarty rusettia, mikä kertoo, että Kid on ehkä hieman enemmän tältä vuosituhannelta (kyllä se taitaa olla niin, että tänä päivänä käytetään enemmän krakoja kuin rusetteja, eikös?).

Eikös Kidin isässä olekin aika paljon samaa näköä kuin Moriartyssä?
"Saisiko olla tilkka sherryä?"
Kaito Kidillä ja Moriartyllä on samankaltaiset intressit. Molemmat ovat omissa sarjoissaan aarteiden perään ja varastamalla saadaan yleensä se mitä halutaan. Kidillä on paljon isänsä jättämää varastelutekniikkaa hallussaan ja Moriarty kyhäilee niitä itse. Kaito Kid on selkeästi sooloilija kun taas Moriarty luottaa suunnitelmissaan apureihinsa Smileyhyn ja Toddiin. Kid ja Moriarty ovat herrasmiehiä molemmat. Moriartyllä herramiehisyys tosin loppuu yleensä siihen kun juoni menee pilalle ja pitää päästä nopeasti karkuun. Yleisesti ottaen Kid ei halua kenekään satuttavan itseään keikoillaan, kun taas Moriarty toisiaan on aika julmakin (mm. jakso "Pikku asiakas", jossa Moriarty mielellään päästäisi kolikkokoneen korjaajan hengiltä, jos vain olisi saanut siihen mahdollisuuden).

Todd, Moriarty ja Smiley pakosalla
Vaikka Kid yleensä sooloilee ja Moriarty työskentelee omassa tiimissään, on molemmilla yksi hauska tapa jonka huomasin samaksi. Jos on tarvetta jättää rikospaikalle kirje etsivälle, löytyy molemmilta lähes samanlaiset signature kuvat. Molemmista kirjeistä löytyy kuva hahmosta silinteri ja monokkeli päässään. Hassua, eikö? Molemmilla mestarivarkailla on myös vastakohtinaan mestarietsivät. Kidin vastakohta on Shinichi Kudo ja Professori Moriartyn vastakohta on tietenkin Sherlock Holmes.

Kidin allekirjoitus

Rouva Hudsonin kidnappaus :D

Molemmat tuotannot suurimmaksi osaksi jaappanin maalta (Sherlock koira taitaa olla japanilais-italialainen animaatio?), joten hyvin mahdollista, että samoja inspiraation lähteitä on. Kaito Kidin esikuvaksi ainakin mainitaan jossain Arsène Lupin.
Mielestäni nämä kaksi herraa muistuttavat toisiaan hyvinkin paljon ulkonäöltään ja kiinnostuksenkohteiltaan, mutta luonteissa tulevat erot enemmän vastaan.

Ai niin, piti jo edelliseen postaukseen laittaa se twitteri linkki.  https://twitter.com/Ikilumi

"Meniköhän tämä nyt ihan oikein?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti