tiistai 25. marraskuuta 2014

Mihin kaikkeen se aika kuluukaan? Pelaamis- ja cosplaysössötystä

Postaustahtini tuntuu hidastuneen aika rajusti. Ongelma ei ole siinä, etteikö olisi mitään sanottavaa, vaan laiskuus ja muu tekeminen on tuntunut kiinnostavalta. Mm. on tullut pelailtua World of warcraftin uutta lisäriä, Warlords of Draenoria ja kiinnostus Wow aiheista cossia kohtaan kutkuttanut mieltä. Sekä oma night elf druidini kiinnostaisi ja Yrel, draenei paladiini, jonka hahmoon olen täysin ihastunut. Olen myös "kouluttanut" idoleita Love Live! School Idol Festival pelissä. Maki Nishikino cossia ei ole myöskään unohdettu ja sehän onkin 95% valmis. Pitäisi tehdä uusi bannerikin blogiin, mutta idea on vähän vielä säätöä vailla.

(Puhun ensimmäisenä Wowista, sitten Love Livestä ja cossaamisesta, sekä lopuksi hieman muusta)

Tuo taivas (vaikkakin kiitos blogger, arvostan blurriasi)
Warlords of Draenorin ensimmäiset päivät eivät menneet ihan niin kuin oli suunniteltu. Itse loggasin vasta seuraavana aamuna yön launchista pelaamaan, joten ihan ensimmäisiltä hetkiltä ei ole raporttia. Ensimmäisinä päivinä kärsittiin järkyttävästä lagaamisesta ison pelaajamäärän takia ja isommille servereille piti jonottaa moniakin tunteja (parhaimpia taisivat olla jopa kuuden tunnin (ish) jonot servulle?). Itse onnistuin loggaamaan hahmoni aikaisin, joten en joutunut jonottamaan hetkeäkään. Mutta kun pääsi maailmaan, pääsi myös kärsimän lagaamisesta, joka ei kuitenkaan onneksi ollut jatkuvaa. Instance serverit sekoilivat eivätkä ihmiset sen takia päässeet garrisoneihinsa. Osa jumittui paikalleen keskelle ilmaa garrisonin päälle, osa heitettiin ulos garrisonistaan. Monien mielestä launchi oli suurinpiirtein katastrofi, mutta kyllä siitä selvittiin hyvin. Blizzard teki parhaansa asioiden korjaamiseksi ja viikonlopun jälkeen homma toimi taas kuten pitikin.

Tätä mm. tapahtui
Oma kokemukseni julkaisun ensipäivistä oli aika ristiriitainen. Lagaaminen vaikeutti levutusta jonkin verran, mutta oman servuni tasapaino Horden ja Alliancen välillä vaikeutti sitä mielestäni enemmän. Parhaimmillaan tietyillä questialueilla pelasi minun ja miehekkeeni kanssa melkein 30 Hordea. Tietäähän sen mitä siitä seuraa. Armotonta gänkkimistä. Asia katsokaas toimii näin: jos yksi vastapuolen pelaaja käy kimppuun, uskaltavat toisetkin käydä (samaan aikaan tietysti) ja lopulta siellä on viisitoista pelaajaa vastaan kaksi. Esimerkkinä hahmottamaan ihan oikea kokemus joka sattui kun olimme seikkailemassa. Miehekkeen kimppuun kävi paladin. Menin auttamaan ja samaan aikaan katsoo vihollisen warrior vieressä kun me kolme tappelemme. Paladin huutelee jotain (mistä tietenkään ei voi vastapuoli saada selvää) ja kuolee. Kohta kimppuumme käy se sama paladin, vierestä katsonut warrior, shamaani ja munkki. Ja näin toimii pelistä poistettu "summon friend". :D

Shadowmoon Valley, silmän nannaa *-* Ne maisemat
Kuitenkin, sataseen tuli nopeasti dingattua vaikka nauttikin samalla questeja lueskellen ja videoita katsellen. Yksi hauskoista jutuista WoDissa mielestäni on erilaiset aarteet joita on ripoteltu ympäri karttoja. Niitä on hauska metsästää ja pieniä hyppypuzzlejakin on joutunut tekemään. Ainoa paikka missä en aarteiden metsästämisestä juurikaan pidä on Nagrand. Siellä vähän turhan usein tuntuu, että pitää kiivetä taas samoille vuorille, että voi ottaa goblin gliderin ja liitää sillä aarteen olinpaikkaan jonne ei muuten pääse.

Pahoittelen ettei juurikaan muualta ole kuvia kuin Shadowmoon Valleystä :D
Toinen hauska asia on garrisonit, pelaajien ns. "Tukikohdat" joihin pystyy päättämään, että mitä tietyistä rakennuksista paikkaan rakentaa. Eri rakennuksista saa erilaisia etuuksia, kuten oman pankin tukikohtaansa, lisää nopeutta mountin kanssa ratsastaessa, erilaisia tehtäviä, mountteja ja jne. Missionit, eli garrisonista jaeltavat tehtävät ovat myös olleet hauska lisäys. Saat kerättyä seuraajia erilaisista questeista ja seuraajat saa laitettua omaan garrisoniinsa töihin tai missioneille joista voi tulla erilaisia hyödykkeitä.

Ihan kuin tästäkin kuvasta olisi ikuisuus :c
Yksi mistä olen myös pitänyt, on ollut lisätyt välivideot joidenkin tehtävien päätteeksi. Tuntuu myös, että WoDissa on myös ääninäyttely hieman kehittynyt, jos vaikka verrataan Wrath of the Lich Kingiin. Myös, ainakin omasta mielestäni, videot ovat olleet ainakin tähän saakka hyvin mielenkiintoisia ja täynnä tunnetta ja olen ollut ihan fiiliksissä mukana. Toivon, että Blizzard jaksaa pitää linjansa ja tehdä niitä lisää. Tiedän tosin ihmisiä, jotka eivät minkäänlaista "ropetusta" jaksa katsella, mutta ainahan nuo videot voi skipata.

Yrel
Joulukuussa pitäisi tulla ensimmäiset raidit, ja itse olen jo valmiina gearissa ja innosta soikeana, että pääsisi niitä kokeilemaan. Toivon, että niiden kanssa on tehty hyvää työtä ja että ne olisivat kiinnostavia ja haastavia. 

Sanoja ei tarvita kun pelkästä ilmeestä näkee mitä hahmo ajattelee
 On minulla negatiivisiakin ajatuksia WoDista, mutta suurin osa niistä liittyy lähinnä serverini epätasapainoon Horden ja Alliancen välillä ja kuinka asioita olisi voitu tehdä myös toisin. Lisäksi minusta on suorastaan halpamaista se, että vanhaa proving groundsia kierrätetään, vaikka alkujaan oli ideana se, että siitä tehtäisiin jokaiselle classille ja speckille omansa. On suorastaan ärsyttävää lueskella, kuinka lähes jokainen classi pystyy helposti läpäisemaan Goldin, kun itse energia classin käyttäjänä saan pinnistellä Silverin läpi. Kun ei ole energiaa, niin sitä ei vain ole (kiitos gearin ja lisärin alun jossa on aina sama ongelma). Hunterit tuntuvat sooloavan mitä tahansa, mutta toivon, että nerffi kalahtaa siihenkin jossain vaiheessa. Ai ja 2016 (?) tulossa olevaa Wowi leffaa odotan innolla ja hartaasti :) (nyt sitten kun pääsisi katsomaan sen uusimman Nälkäpelin ja Hobitin..).


Päivästä hetkiä olen käyttänyt myös Love Live! School Idol Festival kännykkä/tabletti peliin. Se on sekoitus korttien keräämistä ja rytmipeliä ja vaikka Love Live! sarjana ei ollut mitenkään kovin.. hm, ihmeellinen, niin vähintäänkin tämä peli nielaisi minut mukaansa. Ränkkiä ei ole vasta kuin vähän päälle kolmen kympin, mutta sitä saa hyvään tahtiin nostettua.

Vasemmalta oikealle: Nozomi, Eli, Kotori, Honoka, Umi, Maki, Nico, Hanayo ja Rin
 Love Live! School Idol Project anime ei minuun juurikaan kolahtanut. Päähenkilö Honoka oli lähinnä ärsyttävä ja teki kaikesta dramaattista ja vaikeaa ja hommassa kävi samanlailla kuin Strike Witchesissä; kiinnostavammat sivuhahmot saivat vähemmän ruutuaikaa ja jäivät sen takia hieman jopa latteiksi. Suurin osa sivutytöistä lähinnä jäi vain myötäilemään Honokan päätöksiä. Ainoita kiinnostavaksi kokemiani hahmoja olivat Maki ja varsinkin Nico (kaikki mukaan: "Nico Nico nii!"), jota muut jostain syystä tykkäsivät ignoorata, vaikka tällä toisinaan oli ihan fiksujakin juttuja. Mutta tässä animessa ilmeisesti muutenkin ideana on valita lempityttönsä ja seurata häntä.

Lähinnä joidenkin asioiden selittämättömyys ja poukkoilu häiritsivät, ja tuntui, että suurin osa ajasta meni Honokan turhaan lärpättämiseen kuin siihen, että jotain oikeasti oltaisiin selitettykin. Ensinnäkin harjoitukset. Niitä näytettiin, mutta vain vähän. Eniten minua olisi kiinnostanut tietää MITEN kyseisiin päätöksiin päädyttiin. Kotori teki kaikki puvut, mutta olisin halunnut nähdä sitä, että hän olisi suunnitellut ja oikeasti ommellutkin pukuja tai edes tuskaillut deadlinen kanssa. Tai että kuka keksi koreografian ja mistä lauluihin sanoitukset yms. Yksi jakso puoltaa vähän näitä kaikkia, muttei mielestäni tarpeeksi, kun on vain perinteinen "klubin retki". Myös se, että kuka heidän lavansa pystyttää, kuka hoitaa äänipuolen tai valot. Vaikka ensimmäisissä jaksoissa nähtiin Umi, Honoka ja Kotori lavalla ja yksi ihminen säätämässä ääntä, ei se kuitenkaan tunnu selittävän kokonaisia lavoja tai valoja ilmestyneenä koulujen katoille. Ylipäätään se itse tekeminen ja sen haasteet jäivät olemattomiin.

Kotorilla tuntuu olevan ultra ihania vaatteita *-*
 Eniten häiritsi se, että itse Love Live! konsertin jälkeistä palkintojen jakoa ei näytetty, vaikka koko hommaan ollaan valmistauduttu koko animen ajan. Vähän edes sitä riemua tai ihmetystä että "Mekö oikeesti voitettiin ;_;!". Lähinnä se, että näytetään kaikenlaista tyhjänpäivästä ja idoli homma tuntuu olevan vain puolivillaista. Ylipäätään Muse (en löydä sitä nappulaa näppäimistöstä :D) oli kouluidoleina todella amatöörimäinen lauluineen ja koreografioineen, kun taas A-RISE oli enemmänkin sitä, mitä olisin tältä animelta odottanut. (Puhumattakaan siitä jaksosta kun sataa lunta! Näin suomalaisena oli pakko vähän nauraa kun sellainen määrä on ylitsepääsemätön..)

Tälläset kuteet haluisin livenäkin! Aivan ihanat värit
 "Miks sä sit cossaat siitä ku et ees tykkää koko animesta! ;_;" Maki hahmona oli ihan kiva, vaikkakin jäi vähän lättänäksi. Ylipäätään Love Live! SIF pelin  pukudesign on aivan ihana. Minusta on ihana keräillä korttejani ja katsella, että millaisia ihania pukuja sieltä voisikaan tulla. Laulut jäävät päähän ja parikin niistä on ihan jees, vaikka en niitä muuten vain lisäisi soittolistaani. Snow Halation, Oh, Love & Peace ja Aishiteru Banzai ovat erottuneet edukseen. Tämän hetkisestä keekikeräily eventistä en kyllä tykkää, se biisi mitä on hinkutettava on epämiellyttävä omaan korvaan :c. Sen sijaan edellinen eventti oli hauska vaikken kerennyt pelaamaan sitä niin kauaa, että olisin jotain siitä saanutkaan :).

Vaikkakin aika common, niin silti yksi lemppari rareistani :)
 Kortteja ei minulle ihan älyttömästi ole kerennyt kertyä, mutta muutaman olen saanut jo idolisoitua. Odottelen lähinnä että saisin kerättyä 50LP:tä, että saan yhden ylimääräisen kortin. Tuntuu, että peli vain on nyt minua vastaan, eikä halua antaa niitä tiettyjä tavis kortteja että saisin idolisoitua ne normaalit oppilaat.

Ainoa Super Rare korttini. Maki yllättäen :D
 RNG on pahin. Aloitin Makilla ja sain siitä idolisoitua toisella Maki kortilla bikini version. Seuraavaksi sain taas kaksi samaa maki korttia ja sen jälkeen vielä kaksi samaa! Minulla on siis kolme bikini makia, mutta joukkoon ei ole eksynyt yhtään Nozomia! Mikä tämä tuuri on :D? Lisäksi olen saanut vain yhden Nicon, mutta toivon, että Nico kortteja tippuisi enemmänkin. Sen sijaan olen saanut kolme erilaista Hanayoa, muttakun en minä niitä halua ;_;. Muita Musen jäseniä minulla onkin muutama melkein kaikkia, mutta vain pari olen saanut idolisoitua, mm. Meido Kotorin ja Umin.

Otin kuvan vähän enemmän keskeneräisestä puvusta :P.
Maki cossini sen sijaan alkaa olemaan valmis. Oikeastaan minun pitää vain lisätä karvat kenkiin ja hameen alareunaan vielä yksi koriste, niin se on valmis (+ stailata peruukki). Kaikkien yksityiskohtien väreistä en ole ihan samaa mieltä, mutta menen muun ryhmän mukana, että ollaan yhtenäisiä. Yukiconiin (jonka liput menivät hujauksessa!) on siis tulossa (Mahdollisesti vajaa) Snow Halation ryhmä. Kuulin myös että sinne on pari muutakin ryhmää ilmeisesti tulossa. Snow Halation ryhmästä aukesi Elin, Kotorin, Honokan ja Rinin paikat. Melkein puolet siis droppasi pois erinäisten syiden takia (joku, täyttäkää nämä!). Jos olisin tiennyt aikaisemmin mitä tuleman pitää, olisin halunnut cossata Eliä, koska tosi söpö puku. En kuitenkaan viitsi vaihtaa kun oma puku on melkein valmis eikä ylimääräistä rahaa tai aikaa ole, koska se Tiny Tinakin pitäisi tehdä!

Lopuksi saatte vähän pari monsteri kuvaa. Laumaan on tullut taas lisäystä.

Avea Trotter jonka maalasin uusiksi
Isabellalle tuli myös uusi naama Day of the Dead hengessä
Ja koko kuva laumasta. Krokodiilineidolle sopii vihreä lasit
 19 päivä tuli ja meni jo ja Aileenin synttäripostaus hieman lykkääntyy. Esikoisen postaukseen tosin saatan panostaa hieman enemmän kuin muiden, koska, noh esikoinen. Katsotaan.

Aiheeseen liittyvä giffi

6 kommenttia:

 1. Ahhhh Love Livee...... ♥ Harmi kun mä pelaan japaniservereillä niin en pysty lisäämään sua kaveriks!! Oon pelannu sitä siitä lähtien ku se japanissa ilmesty JA käyttäny oikeeta rahaa siihen (ainoo kännypeli mihin oon ikinä rahaa pistäny xDD) ni en vaan raaski alottaa kaikkee alusta enkkuserverillä... Harmi kun ei saa saveja siirrettyy serveriltä toiselle!! u___u" Maybe one dayyy...!
  Cossi näyttää tosi hyvältä!! Harmittaa ihan saakelisti ku en saanu lippuja Yukiconiin... En vieläkään käsitä tätä suomen conilipputouhua et liput myydään parissa minuutissa!! >___<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Yukin liput tosiaan menivät muutamassa minuutissa. Ymmärrän kyllä sen aika hyvin että monet haluavat talven coniin, varsinkin kun Desufrostbite on vieläkin k-18.

   Aika moni on taitanut tehdä "altin" enkkuservuille, ainakin mitä olen lueskellut joidenkin ihmisten esittelyissä on lukenut näin. En kyllä yhtään ihmettele, miksei jaksa tehdä toista, varsinkin kun on aikaa ja rahaa pistänyt toiselle puolelle :)! Pitää selkeästikin laittaa pelin tekijöille, että tekisivät mahdollisuuden vaihtaa enkkuservuille :D

   Poista
 2. Love Live ♥ (Pelailen itse nickillä safir että saa lisätä kaveriksi jos haluaa :3)
  En ole itse kovin syvällisesti jaksanut analysoida tuota sarjaa, tykkään vaan niin kovasti noista hahmoista ja biiseistä ja kaikesta ihanasta positiivisuudesta ja hyvästä mielestä jota tuo välittää ;3; *toivoton fani*

  Maki-cossisi näyttää tosi kivalle, olisi hienoa nähdä koko ryhmästä sitten kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tykätä sarjasta jos tykkää :)! Itse vain olen niin kauhea kyyninen kääkkä, että otan asiat suurennuslasin alle xD. Ihmiset jotka sydämestään diggailevat sarjoja ihan aidolla ilolla ovat ihania <3

   Kiitos, toivon kanssa että ryhmästä tulee kivoja kuvia! Pitää katsoa jos itsekin ottaisi kameran mukaan ja shoottailisi niitä muita mitä meidän ryhmässä ei ole. Saas nyt nähdä montako Love Live! hahmoa Yukiin tuleekaan ^^

   Poista
 3. Voi vitsit kun tekisi mieli tulla täydentämään Snow Halation ryhmäänne Kotorina :) ! Ja aivan ihana tuo Maki cossissi, vaikka onkin vielä viime silauksia vaille ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Anikissa on ihan foorumilla meidän ryhmämme puuttuvien hahmojen huutelu, ja facebookissa on oma ryhmäkin, mutta siitä en tiedä juurikaan kun en naamakirjaa käytä :) Jos kiinnostaa niin kannattaa käydä tsekkaamassa! Vielä kerkeää hyvin.

   Poista