keskiviikko 20. elokuuta 2014

The Sims 4 cas demon kokeilua ja pikkuketun synttärit

 Luvassa tänään pohdintoja The Sims 4 cas demosta ja Celesten (Soom Necyn) synttäri pulinaa.

 Lueskellessani ja katsellessani muiden arvioita The Sims 4:n ilmaisesta create a sim demosta, alkoi tosiaan mietityttämään, että millaista tuolla uudella "vedä ja työnnä" systeemillä tosiaan olisi tehdä sim. Virallisissa tekijöiden videoissa muokkaamista kuvaillaan helpoksi ja näytetään miten se käy käden käänteessä. Jotkut taas sanoivat, että tämä uusi systeemi vaikutti ja tuntui vaikealta.

Safira Helium
 Halusin testata, että oliko tämä uusi tekniikka nyt sitten vaikeampi vai helpompi, joten latasin ilmaisen demon ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tässä siis kokeilu simini Safira Helium :D.

Älä nyt noin pelästyneeltä näytä
 Ylipäätään koko työnnä vedä systeemi tuntui omissa käsissäni helpolta. Loppujen lopuksi se ei edes tuntunut paljoakaan erilaiselta kuin sliderien vetely päästä päähän. En tiedä oliko vika sitten hiiressä vai jossain mahdollisissa asetuksissa (mitä epäilen), niin tuntui, että pitää liikuttaa hiirtä paljonkin, että edes minimaalisia muutoksia tapahtuu. Se tuntui vähän samalta kun hämähäkki uisi siirapissa. Ymmärrän tämän tosin hyvin, että pystyy todellakin valitsemaan, että vetääkö sellaisen pienen kohdan verran, niin että hahmon nenästä tulee pidempi vai vaan sen verran, että sen ratkaisevan millin jälkeen tietää, että se nenä on juuri oikeassa paikassa.

Smile
 Luulin tosin, että muutoksia voisi tehdä päästä päähän ja saada aikaiseksi kauhean rumia simejä. Kuitenkin kokeiltuani, huomasin, että kaikkia kohtia voi vetää tai työntää vain tiettyyn pisteeseen asti. Sen jälkeen alue ilmeisesti muuttuu punaiseksi eikä kohdetta voi muokata siihen toiseen suuntaansa enempää. Ymmärrän tämänkin, sillä vähemmällä työllä pääsee animoinnissakin jos ne silmät ovat vain sillä tietyllä alueella.


Pidin suurimmaksi osaksi demossa olevista jutuista. Meikit olivat omaan makuuni suorastaan ihania ja kerrankin naisille oli jotain fiksuja hiusmalleja ihan pelin omasta takaa. Miehillä demossa tosin asiat eivät olleet näin hyvin. Demossa ei myöskään voinut kokeilla muita ikäryhmiä kuin aikuisia mikä oli vähän sääli.

Alleria, Aurora ja Isara
 Kokeilin tehdä myös omia nukkejani simiin ja voi että se tuntui paikka paikoin hankalalta :D. Isara onnistui mielestäni erittäin hyvin vaikkei violettia ihoa ollutkaan. Muut taas.. no ei ihan niin hyvin.
Toivon kuitenkin, että itse simssissä on mahdollista valita silmien, hiusten ja ihon värit ihan värikartasta kuten sims 3:ssa, sillä ainakin demossa tarjonta oli hävyttömän pieni nimen omaan silmien ja hiusten värissä. Toivon myös, että vaatteiden väriä olisi mahdollista muuttaa itse pelissä. Tämä tietenkin oli vain demo, mutta tosiaan syvästi toivon, että vaatteita ja hiuksia on paljon enemmän, sillä muutamien simien tekemisen jälkeen erilaiset vaihtoehdot alkavat loppua.

Ylipäätään demo tuntui hauskalta kokeilla ja saattaa olla, että joudun ihan sen pelinkin hankkimaan sitten jossain vaiheessa, kuten ne muutkin edelliset simssit..


****

Niin, Celeste, pieni Soom Necyni täytti tänään vuoden. Saapunut pieni nudisti. Celeste taisikin saapua yhtä harmaana ja sateisena päivänä kuin tämäkin päivä on. Otin nimittäin kuvat olkkarissa kun omassa huoneessa ei tarpeeksi valoa ollut.


Celeste ensi meikissään ja "mitä nyt räpelsin kamaa päälle". Onneksi minulla oli tuo valkoinen itsetehty reuhka odottamassa, niin ei ihan kaljuna tarvinnut olla.


Sain tehtyä Celestelle omaa vaatetta aika myöhään ja ensimmäinen vaatekappale olikin tuo hame. Huppari oli lainassa Aileenilta.


 Tästä kuvasarjasta pidin paljonkin. Siinä pieni pentu äitinsä sylissä. Tarinassanihan Celeste on tullut tulevaisuudesta turvaan. En tosin ole vielä päättänyt, että mihin perheeseen pistäisin pennun majailemaan. Hyvin todennäköistä on, että menee menneisyytensä äidin helmoihin pyöriskelemään.


Celestellä vaihteli peruukit ja silmät aika paljon vuoden aikana, mutta noista vihreistä silmistä kuitenkin taisin pitää eniten ja nyt ne ovatkin nukella.


Näitä kuvia en koskaan tainnut muistaa laittaa mihinkään, mikä on sinänsä sääli, koska tykkäsin tästä kuvasarjasta ja sen ottamisesta vaikka pakkasessa meinasivatkin sormet paleltua.


 Peruukki on joku elämänsä nähnyt violetti joka oikeastaan oli ennen juuri ja juuri MSD kokoa, mutta kutistui pesussa pikkuisille sopivaksi.


Kokeilin myös tätä vihreää moharperuukkia, joka aikoinaan piti tulla Eclipselle, muttei sitten sopinutkaan. 


 Tässä vaiheessa aloin miettiä, että entäs jos tämä ei olekaan se tyyli minkä haluaisin tytölleni. Meikki oli liian Pikku Myymäinen tuittu, joten säädin peruukkeja ja silmiä aika paljon.


Kuitenkin loppujen lopuksi päätin pyyhkiä meikin ja tehdä uuden, herkemmällä ilmeellä, ettei tyttö aina näyttäisi niin vihaiselta, mutta että kuitenkin näyttäisi sellaiselta äiskän hemmotetulta enkeliltä.


Uusi meikki oli suorastaan hirveä, enkä pitänyt siitä yhtään. En myöskään saanut sitä näyttämään yhtään paremmalta millään yhdistelmällä.


 Kokeilin jo epätoivoissani helmiä silmiksi ja vanhaakin peruukkia, mutta ei vain toiminut.


 Oli oikeastaan onnenpotku, että tein uuden meikin ja siitä tulikin niin soma. Tältä siis Celeste näyttää tänä päivänä, eikä harmita yhtään. Lisää vaatetta tytylle on ommeltava ja kuvailtava sitten tulevan pikku soomilaisen ja Eclipsen kanssa aikanaan.

Hyvää synttäriä!
Oli aika lähellä etten olisi saanut tätä kirjoitusta Celesten synttärinä postattua, koska saakelin ukkosmyrsky kolmatta päivää.

Ja pihalla myrskyää niin pirusti.


4 kommenttia:

 1. Eikää, Sims alkaa pikkuhiljaa näyttää niin hyvältä että pakkohan sitä on kokeilla.. ää :D Koko tämänastisen elämän onnistunut välttelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voooi hitsi, miten sellaisestakin nyt selviää? :D Sims on kyllä niin aikasyöppö peli. Tuntikaan ei tunnu fiksulta ajalta pelata kun se on niin lyhyt.

   Poista
 2. Olen kuullut niin paljon kuraa tuosta uudesta simsistä, että tuskin sitä hankin (pysyttelen kakkosen ja kolmosen parissa), mutta tuon demon voisi vaikka ladatakin kokeiluun. Ainakin nuo hiukset näyttävät ihan kivoilta pelin valmishiuksiksi, tosin ehkä vähän muoviklönttimäisiä, eivät niin eläväisiä kuin haluaisin.

  Millainen valikoima niille miehille sitten on, kun sanoit ettei tilanne ole yhtä hyvä kuin naisilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa demossa ainakaan ei ollut paljon yhtään omaan makuuni hiuksia miehille, näyttivät ihan Ken nuken hiuksilta osa, siis muovimaisen näköisiä.

   EA nyt tykkää kyllä rahastaa ja uskon että tuo the Sims 4 on varmasti buginen sitten kun se tulee. Ehkä voisi ainakin ensimmäiset pari kuukautta odotella että patchaavat sitten toiminta kuntoon (näin siis ainakin uskon, kun EA on mitä on).

   Eniten itkua pelaajilta on ainakin omiin korviin kantautuneet uima-altaiden puuttumiset ja se ettei taapero ikää ole koko pelissä. Hirveän paljon enempää en olekaan tutkinut :3

   Poista