maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hyvinkään oma Hype

Tämä kuulemma oli jo kolmas järjestetty Hypecon, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun käväisin tapahtumassa. Niin, kyllä sitä voi muualla maailmalla käydä coneissa, mutta ei sitten siinä joka olisi kotikaupungissaan, niih! Ei vaan, kirjoittelempa vähän, että millaista siellä oli.

Avajaistunnelmaa kuvannut Nyymix
 Saavuimme jo kymmeneksi con paikalle (minä, Kisu ja siskoni Meital), että kerkesimme avajaisiin. Paikalla oli kyllä jo kävijöitä siihen aikaan, mutta itse avajaisiin ei monikaan osallistunut vaikka käytävälle käytiin huutelemassakin. Oltiin kuitenkin täyzillä mukana ja nyt harmittaa etten ottanut kuvaa Hypeconin omasta maskotista, Rieku-chanista (joka oli hirmu söötti!). Avajaiset kestivät suunnilleen viisi minuuttia ja sitten pyöritimme peukaloitamme, että mitäs nyt.

Myyntipöytien antimia
Lähdimme tsekkailemaan myyntipöytiä sillä aikaa, että ohjelma Igat ja Kogat alkaisi. Menimme sinne hieman alkamisen jälkeen ja jäimme hetkeksi seuraamaan entiselle akvaariopöydälle. Ohjelmapaikka (Mastoko se oli?) oli vanhassa kahvila Ballerinassa. Emme kuitenkaan jääneet kauaksi aikaa katselemaan, koska melu. Ilmeisesti Hypeconin pitäjille oltiin luvattu, ettei remontointia vanhassa Cittarissa tapahtuisi sinä päivänä, mutta toisin kävi.


Kävimme kuitenkin katsomassa myöhemmin Luennon Taikuuden Historiasta, joka oli mielenkiintoinen ja herätteli hyvin mieltä, että oikeasti onkin niin paljon erilaista taikuutta. Melu kuitenkin söi aika paljon luennon nauttimisesta, vaikka pitäjät tekivätkin parhaansa (arvostan tosi paljon, ja minua surettaa että sellaisessa paikassa pitää pitää luentoa :c). Myöskin vähän tilassa häiritsi se, ettei verhoja saanut ikkunaan, sillä osa tarkoitetuista videoista ei melkein näkynyt lainkaan. Surullista oli, että kyseisessä tilassa pidettiin kaikki ne ohjelmat joita olisin halunnut käydä katsomassa, mutta päätimme sitten yhdessä, että ei käydä.

Keeki is super serious bsnss
 Näin sekavasti kertoakseni kävimme sitten aamupäivällä Meidokahvilassa (joka muuten minulle oli ihka ensimmäinen kerta u_u Mikä harrastaja minäkin muka olen kun olen skipannut meidokahvilat niin monta kertaa?). Minusta hinta/laatu taso oli hyvä ja oli ihana kuulla jälkeenpäin että kahvila oli ollut menestys ja että päivän loppuakohden osa tuotteistakin oli loppunut suuren kysynnän takia. Ainut mitä jäin kaipaamaan listasta oli kaakao :D. Muuten listassa oli mukavasti erilaisia tuotteita, ja vaikka ensin ajattelin ottaa juustokakkua, päädyinkin sitten samaan kuin seuralaiseni, eli mokkapalaan.

Käytiin päivällä sitten syömässä parit sushit willassa ja sillä sitten porskutettiin eteenpäin. Osallistuttiin uhkapeliin jossa sai heittää kahdella eurolla noppia ja noppien yhteenlaskettu luku sitten kertoisi että minkä palkinnon voittaa. Pääpalkinto oli katana, joten totta mooses osallistuin. Harmi vain, että muut palkinnot sitten olivatkin aika kauheita.

Sou pretteeh dok
 Itse voitin tälläisen kamalaa melua pitävän louskuttavan koiran jonka silmät seikkailivat puolelle ja toiselle kuin kohtauksen saaneena. Mutta enemmän Kisua käy sääliksi, joka voitti kaksi kertaa saman palkinnon: Naruto tarroja (Kisun ilme.. :DDD anteeksi!)! Toisen hän pystyi onneksi neuvottelemaan toiseksi palkinnoksi ja loppujen lopuksi Naruto tarrat löysivätkin kodin parin pikkumiehen kotoa keille Kisu palkintonsa lahjoitti.

Päivän look, koska en jaksanut heittää Mioa päälle
 Kävimme katsomassa myös cosplay näytöksen ja sen jälkeisen cosplay kisan.

Näytöksen ehdoton lempparini
Ihunia tuomareita ja juontaja
 En taida sanoa näytöksestä yhtään mitään, mutta kisassa oli mielestäni aika tasaiset puvut yleisesti.


Olin aika mielissäni, että omat suosikkini joko voittivat tai saivat kunniamaininnat :) (se Snown lavakarisma ^^!).
Yleisesti esityksissä oli äänimies ilmeisesti vähän hukassa toisinaan ja lavalta piti viittilöidä musiikin lopettamista ja aloittamista alussa.  Loppuakohden taas homma alkoi toimimaan paremmin.

Yleisesti conista olen närkästynyt lähinnä vain vessojen lukkoihin jotka toimivat satunnaisesti (eli anteeksi sille yhdelle ihmiselle u_u' ja sille toiselle, voin sanoa, että ei haittaa :)). Yllättäen Hyvinkäänsali oli aika täysi mutta tilana ihan mukava pitää conia. Tykkäsin kokolattiamatosta :DDD. Conista en löytänyt oikeastaan cosseja jotka olisivat saaneet leuan loksahtamaan ja vaahtosammuttimen kokoisia cossaajia ja conittajia oli conissa aika paljon. Hypeconin kaltaiset pikkuconit toimivatkin mielestäni mainiosti ponnahduslautana cossaamisen aloittamiselle ja omille pukukokeiluille.

Vaikka Hypecon olikin vain yksipäiväinen, se silti oli mielestäni yhtä uuvuttava kuin kaksipäiväisetkin. Toivon kuitenkin, että Hypecon pystyy tästä vielä parantamaan ja yleinen taso nousee. Koska con on ilmainen ja lähellä, niin varmasti aion uudestaankin käydä Hypeconissa.

"Mä en nää tota kellon aikaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti