maanantai 4. marraskuuta 2013

Pokémon (vielä kerran)

Tervetuloa uusillekin lukijoille!

Vielä saatte vähän pokémonista lueskella, mutta tällä kertaa animen puolelta. Olen katsellut uusimman pokémon leffan, xy sarjaa ja Originsinkin, joten niistä saatte kuulla vähän fiiliksiä (mahdollisia spoilereita, meep).

Pokémoneja ja kouluttajia
Aloitetaan vaikka Pokémon Originsista. Origins kertoo Redin matkasta läpi ihka ensimmäisen pokémon pelin tehtävänään täyttää Pokédex (zukan). Mietin, että kuinkahan paljon tämä tulee eroamaan Ashin matkasta, mutta sanotaanko jo aluksi, että fiilis oli heti ihan erilainen. Alku-asetelma oli hyvinkin samanlainen kuin animessa, siinäkin äiti tuli huikkailemaan ovelle ja innolla lähdetään Professorin luokse hakemaan omaa pokémonia. Ulkona hän tapaa naapurinsa, Greenin, ja yhdessä he saapuvat valkkaamaan pokémonejaan. Tästä tuli ensin käsitys, että Red ja Green ovat hyviäkin ystäviä. Mutta fiilis muuttuu samantien, kun ollaan Professorin luona. Greenistä tulee se perus pissipää poika mikä Garykin aluksi oli.


Yleisesti tämä Origins tuntui vähän jopa... raa'alta pokémoniksi. Jos näette tappelut niin kyllä varmaan käsitätte. En osaa kuvailla, mutta tuntuu vain siltä. Näin sivu juttuna. Mutta jatketaan. Minua suoranaisesti ärsytti Redin tietämättöyys asioista. Lähdempä pyydystämään pokémoneja ja olemaan kouluttaja vaikken tiedä koko asiasta hölkäsen pöläystä. Eihän Ashkaan tiennyt paljoa, mutta että yrittää toisen kouluttajan pokémonin napata tappelun jälkeen. Se pikku poika sanoikin hyvin "Käytähän maalaisjärkeä, jos pokémon on toisen kouluttajan niin sen nappaaminen on varastamista". Luulisi että jotain olisi edes vähäsen opiskeltu, ennen kuin lähdettiin kohti seikkailuja, edes niitä perusasioita.

Positiivisena voin sanoa, että tässä pokémonissa keskityttiin myös pelin sivujuoniin, mutta minusta on aika hassua, että neljänkin salipäällikön ottelut skipattiin ihan vain kertomalla, että Red voitti tuon ja tuon. Mielenkiintoista oli myös se, että Red vaihteli pokémonejaan tarinassaan aika paljon. Redin asenne pokémonejen nappaamisessa kyllä tuotti sellaisen fiiliksen, kuin ne olisivat vain esineitä joita napataan millä keinolla tahansa ja käytetään tappeluissa. Etenkin Mewtwon nappaamisen tappelu tuntui vähän inhottavalta. Minusta tappelu näytti enemmän pahoinpitelyltä kuin reilulta kamppailulta (lähinnä ehkä se Mewtwon pelästynyt ilme oli se, minkä takia olisin halunnut huutaa Redille, että "Anna sen pokémonin olla!" Vaikka kyllähän Mewtwo ihan hyvin kyykyttikin ennen Charizardin mega muotoa).

Gamestop tuliaisia by poikaystävä :)

Kaikkein eniten minua rassasi loppu. Red keräsi kaikki 150 pokémonia ja pääsi pokeliigan championiksi ja oli tietenkin voittamaton ja paras ja käännytti vielä Rakettiryhmän johtaja Giovanninkin hyvikseksi. Ah, mikä pyhä kouluttaja! Alkoi surettamaan kauhesti Greenin puolesta, jota varmaan suretti itsekin, että hävisi tässä kaikessa Redille ja kaikenlisäksi joutui vielä Mewtwon pahoinpitelemäksi ( ja näin ollen Redhän lähti hakemaan Mewtwon kokoelmaansa).

Minulla iski pääsankarin kohdalla aikamoiset Gary-stu vibat. Se taitaakin olla syy, miksen kokenut hahmoa ollenkaan sympaattiseksi. Jos pitää sanoa jotain hyvää, niin tykkäsin paljon Cubone sivutarinasta. Loppujen lopuksi tämä varmasti joillekin ihmisille iskee kovaa, ja he tykkäävät Originsista paljon. Omalle kohdalleni tämä ei vain toiminut.

"Kato tota sumua"
Seuraavaksi voisin jaaritella uudesta pokémon xy sarjasta. Tällä kaudella Ash matkustaa Pikachun kanssa Kalosin alueelle, joka onkin pelejä pelanneelle tutta juttua. Minusta oli suoranaisen hauskaa katsella tuttuja maisemia joista voi sanoa, että "olempa ollut tuoooolllaaa". Olen katsellut about kolmisen jaksoa, ja fiilikset on olleet ihan hyvät. Animaatio näyttää värikkäältä, eivätkä hahmot näytä niin persjalkaisilta kuin esim. Diamond ja Perl kaudessa (mitta kaava taisi tosin jo korjaantua Best Wishes kauteen). Trailerin perusteella, en ensin tiennyt että tulisiko tykkäämään Clemont/Citronista ja Bonnie/ Eurekasta, mutta jaksojen ilmestyttyä voin vain sanoa, että tykkään. Etenkin Bonniesta (vaikka ilmeisesti puhuukin itsetään ärsyttävästi kolmannessa persoonassa japanilaisessa versiossa) joka on vallan suloinen pikkusisko. Serenaa on myös esitelty animessa myös jo jonkin verran ja tähän mennessä olenkin hänestäkin tykännyt. Lisäksi kiinnostaa myös kovasti tietää, että millainen yhteinen lapsuuden linkki Ashilla ja tällä tytöllä on, hui.

Dambo muuttuu syksyllä uhkaavaksi

Yksi ainoa asia mistä en ole tykännyt tähänkään mennessä on Rakettiryhmä (ekalla kaudella kyllä tykkäsin). Luulin, että jo tähän mennessä nämä olisivat saaneet jo vähän fiksumman päämäärän (nojoo, kyllähän niiden pitäis Kalos valloittaa), mutta aina se tuntuu vain vääntyvän Pikachun nappaamiseen mitä typerimmin keinoin (lähinnä ehkä se eräs kausi pokémonista herätti ison ärsytyksen näiden suunnielmissa joissa ei ollut päätä eikä häntää "Hei tää on sit keilapallon muotoinen pikachunnappauskone"). Luulisihan, että jo tähän mennessä olisi jo jokin vedenpitävä suunnitelma saatu suunniteltua, eikä aina vain failureita. No, eräät eivät ikinä opi. Toivon vain, että ihan oikeasti ei tarvitse joka jaksossa katsella Rakettiryhmän tyrimistä, koska se syö itseltä ainakin kiinnostusta sarjaa kohtaan aika paljon.
Toinen asia mistä en välitä on op ja ending (japanilaiset siis ainakin). Op kuulostaa ihan liikaa Bleach/Naruto saralta tulevalta musalta, enkä ole koskaan niistä juurikaan pitänyt (siis räpin tyylisistä opeista).

Kuulostaako kenestäkään muusta englannin kielisen Froakien ääni vähän Klonkulta? :DDD

Ylipäätään pokémon xy on tähän mennessä vaikuttanut kiinnostavalta, ja varmasti seuraan sitä jatkossakin.


"I can see you"

Sitten vielä olisi pokémon elokuva 16. Olen tähän mennessä siis katsellut kaikki pokémon elokuvat, paitsi Black ja White versiot, eli leffat numero 14 (ehkä saan nekin joskus katseltua). Olen katsellut pokémon leffoja 1-4 (ja viidestä pätkän, siitä ei puhuta) suomeksi ja loput sekä englanniksi, että muutaman japaniksi. Uusimmat leffat tykkään katsella englanniksi, japanin puolella tuntuu, että pokémonit huutavat niin paljon (omaa harha kuvitelmaa?). Ehkä asiaan vaikuttaa myös se, että tuntuu, että japanilaisissa dubeissa tietyt kohdat ääninäytellään ihan samanlailla, tiettyihin kohtiin reagoidaan ihan samantyylisellä huudahduksella tai äännähdyksellä. Kyllästyminen?


Joka tapauksessa leffa numero 16: Genesect and the Legend Awakened. Tämä leffa sijoittuu vielä Best Wishes kaudelle, joten siinä seikkailee Iris ja Cylan Ashin lisäksi. Vaikka pidin leffasta yllättävän paljon, siinä ei paljoa tunnu olevan juonta. Tai siis, jos lasketaan juoneksi, että Genesectit ovat kloonattuja pokémoneja vuosien takaa ja maailma on muuttunut sinä aikana. He etsivät kotiaan ja ainut muistikuva siitä on eräänlainen lootuskukka (oliko se lootus?) joka kukki heidänkin elin ikänään. Näitä lootuksia myös tuotiin keskellä kaupunkia rakennettuun puistoon missä elää pokémoneja ja Genesectit valtaavat tuon paikan ja pitävät kaikkea muuta (paitsi se yksi) vihollisena. Tässä kohden esiin astuu myös Mewtwo (joka yrittää puhua Genesecteille järkeä). Tämä on eri Mewtwo kuin se, joka oli ensimmäisessä pokémon leffassa. Tämä on nimittäin tyttö. Tästä onkin tullut ihan järjettömästi kitinää ja ininää, että tämä Mewtwo on ihan huono eikä siitä tykätä. Mutta minä tykkäsin. Tykkäsin oikeastaan oikein paljon. Tulee niin sellainen fiilis, että Mewtwo oikeasti on muiden pokémonien kaveri ja välittää niistä.

Joka tapauksessa, loppujen lopuksi Mewtwo vie johtaja Genesectin (joka pystyy hallitsemaan muita Genesectejä) avaruutta katsomaan ja selittää, että tämä on meidän kaikkien yhteinen maapallo, meidän koti. Genesect ymmärtää, että kaikki on yhtä perhettä ja tappelu loppuu ja onnellinen loppu. Tämä oli aikalailla yksi pokémon leffa muiden joukossa. Pidin siitä enemmän kuin esimerkiksi leffasta nro. 15, mutta silti kolme ensimmäistä jyräävät kaikki muut alleen.

Tan tan taaaaah


Mutta nyt varmaan riittää vähäksi aikaa pokémon asiat :D, välillä pitää blogata jotain muutakin (ellen sitten innostuisi bloggaamaan Pikachu lyhäreistä). Odotan innolla, että milloin pääsee näkemään Eevee ja kaverit lyhärin. Vai mitä mieltä te olette? Oletteko nähneet jotain näistä yllämainituista? Mitä tykkäsitte?

3 kommenttia:

 1. Äöäöä miksi en ollut kuullu tosta Pokemon Originista >.< oon joskus lukenu jotain mangaa missä se Red (ja netissä useesti törmännytkin hahmoon).. kiinnostuneena heti ku tätä tekstiä lukiessani tajusin sen olevan anime.. katoin kaksi jaksoa (+ 3 jaksosta 5min) ja sit tulin vasta lukemaan blogin loppuun (skippasin kyl sen juonen, vaikka vilahti joitaki sanoi silmissää ;_; mut ei mua oikeastaan haittaa bloilerit on hyvii!) :--D
  Jatkakaa.

  VastaaPoista
 2. Onks tos 1. kuvas semmone "puhuva" pikachu o..o mulla oli semmonen, siin oli pohjassa nappi ku paino ni kuulu ääni ja sit sen posket vilkku :--D
  Ihana toi "Kato tota sumua" x3
  + toi laatikko on pelottava :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäis vaihtaa tuohon pikachuun patterit nii tulis vähän eloa siihenki :) Dambo on hyvin kuvattava, näytin poikakaverillekin kuvat mitä olin ottanut ja oli sillain "Toi on aika kriipi.."
   Bloirelit >:D

   Poista