maanantai 30. syyskuuta 2013

Tracon 8 ja miten se meni

Ai että mitenkö meni? Mistähän aloittaisin!

Ensinnäkin minulla oli hurjan hauskaa! Ohjelma oli kiinnostavaa (vaikken hirveesti kerennyt käydä) ja tapasin paljon uusia ihmisiä ^^. Minut bongattiin nettipukukilpailuun ja se olikin aivan uusi kokemus. Näin varoituksena, kirjoituksessani ei välttämättä ole mitään loogista suuntaa vaan kaikki menee varmaan aika randomisti xD.

Olen iloinen että sää oli sangen hyvä koko conin ajan, paitsi sunnuntaina kuulemma satoi, mutta en ollut siihen aikaan pihalla, vaan ilmoittautumassa ja kuvauttamassa pukuani nettipukukisaa varten. Mistähän sitä aloittaisi? Mielenkiintoista ohjelmaa löytyi tällä kertaa ohjelmakartasta paljon ja tarkoituksena oli ollut käydäkin niissä, mutta loppujenlopuksi en kerennyt kuin lauantaina nähdä ja jonottaa WCS kilpailua katsomaan. Niin miksikö? Tapasimme tosiaan paljon ihmisiä ja heidän kanssa tulikin sitten rupateltua "pieni tovi". Se on muuten hassua, miten helposti pystyy tutustumaan ihmisiin ihan vain siten, että ollaan samasta sarjasta cossaamassa tai samassa tilanteessa. Siskoni kertoi siis nähneensä toisenkin Dynasty Ahri version ja olin että O.O hooo! Näin kyllä vielä kolmannenkin Ahrin, mutten sitten kerennyt näkemään lähempää. Muita missattuja hahmoja oli esimerkiksi Doan Hitomi josta kerkesin näkemään vain vilauksen; minun hännilläni ei juosta väkijoukkojen läpi eikä myöskään niissä korkkareissa joissa cossasin. Korkkareistani puheenollen, kävi ihan samanlailla kun Miss Fortune cossissani. Jalat olivat aivan helkkarin kipeät conin ajan, mutta toisin kun Desuconissa, en antanut kivun häiritä ollenkaan con iloani. Ehkä conissa oli vain niin kivaa, ettei käynyt mielessäkään että vetäisi mielen aivan mustaksi.

Mutta tosiaan. Näiden uusien tuttavuuksien kanssa päästiin kuvailemaan sunnuntaina. Menimme lisäksi kuuluttamaan, että mahdolliset muutkin halukkaat voisivat liittyä joukkoon. Loppujen lopuksi lauantaina tavanneemme Dravenin lisäksi joukkoon liittyi Garen. Näin myös conissa Jannan, Leonan (lauantaina) ja Sonan (sunnuntaina), mutta he eivät joukkoon eksyneet. Saimme kivasti 3 vs 3 tiimit (Leen cossaaja oli vaihtanut ilmeisesti L4D hunter cossiin). Minä sain kavereikseni puolelleni siskoni joka cossasi Annieta ja Dravenin.


Lauantaina heti kun saavuttiin bongattiin Janna! Pitihän siinä ottaa sitten kuva :)

 Sunnuntain kuva. Minä ja kaverini Ashe. Mitä lie vaappuu oikealle xD.


No kylläpä menee loogisessa järjestyksessä. Tämäkin kuva on lauantailta, vähän myöhemmin kuin tavattiin nämä kaksi oikean puolimmaista, eli toinen Ahri ja Lee

 Siskoni varmaan arvostaa, mutta oli hieno Hipster Annie :'D


Tämäkin on Lauantai iltapäivältä (miksi kirjoitin Lauantain isolla..? No joo) kun otin siskosta kuvia. Annie kertoo Tibberssille jotain jännää. Oli muuten ekakerta kun oltiin conissa noin myöhään. Oli ihan hirveä nälkä, joten käytiin hotellilla vaihtamassa vaatteet ja käytiin Raxissa iltapalalla (koska ei enää jaksettu odottaa ruokaa)


Lauantai-iltapäivä ja minä ja Draven :D Oli kyllä tosi mukava tyyppi. Kivan rauhallinen ja huumorintajuinen. Hän kertoi myös että tämä oli hänen eka cossinsa. Rispektiä!


Sunnuntai aamupäivä. Olin juuri tullut ilmoittautumasta nettipukukisaan (numeroni siis oikeasti on 9 eikä kuusi, lappu on väärin päin) ja tsekkaamassa että missä se bäkkäri sitten oli. Oltiin kuulutettu Lol-ryhmäkuvauksesta ja vasemmalle saapunut Garen oli sen kuullut ^^. Tässä on joku random hetki.


Lainasin Garenin miekkaa (mäkin haluan tollaisen miekan TuT) ja oli eeppinen taisto :D


Joo, tosi in character.


Lisää eeppistä taistoa


Tiimitappelu. Draven oli kaatanut Ashen ja Annie heittänyt toista Ahria Tibberssillä. Mentiin katsomaan että oliko ne varmasti kuolleet kun Garen hyökkäsi puskista.


Tämmöiseen cliffhangeriin sitten tilanne jäi :D


Ahri meni face chekkaamaan puskia.


Mutta ei ollut piilossa Garenilta. Oh dear.


Garen ei myöskään antanut siunausta Ahrin ja Dravenin liitolle :D.


Hetki hengailun ja kuvauksen jälkeen minun piti lähteä nettipukukisan bäkkärille. Jännitti. En koskaan ollut ennen käynyt edes lavalla. Tässä siis pieni kertomukseni hommelista.

Oikeastaan tiesin jo pukua valitessani coniin, että tämä kyllä pistää taatusti nettipukukisan ninjojen silmään. Jo viime vuoden Traconissa cossasin Ahria ja minua tultiin kysymään kilpailuun, josta jouduin valitettavasti kieltäytymään koska kaverin juna. Silloin päätin, että jos minua ikinä enää kysytään kilpailuun, aion ehdottomasti suostua. Sunnuntaina ennen kuin minua tultiin kysymään, mietin että pitäisikö piiloutua ja mahdollisesti vältellä kaikkia ninjoilta vaikuttavia tyyppejä, mutta en kerennyt olemaan conissa kuin hetken (siinä välissä kuvattiin vähän youtube videota varten) kun tultiin jo kysymään. Oikeasti tosi hyvä että sain tälläisenkin mahdollisuuden! Oli ihana kokemus! Toinen kysyjistä oli bäkkärillä ollut cosplaymamma ja toinen taisi olla Jesmo (hassua miten pienet piirit ovatkaan. Jesmo kun on tuttu myös nukke foorumilta). Punnitsin siinä vähäsen tilannetta, koska oikeasti korkkarini olivat aika tuskaa, mutta onneksi sitten päätin että sisätiloissa olen sukkasilteen.

Siskoni tosiaan oli vuonna 2012 Desuconissa HallCosplay kisassa (mikä siis menettelee samoin tavoin), joten häneltä sai hyvin tukea, kun oli kokenut saman homman. Hänen kanssa sitten mentiin ilmoittautumaan ja kuvauttamaan puku ja etsimään että missä se bäkkäri sitten olisikin. Sen jälkeen tosiaan kuvattiin vähän ryhmässä ulkona ja sitten oli aika lähteä bäkkärille. Sisko tuli onneksi saattamaan, jännitti kovasti. Hiihtelin sitten siellä ja kysyin lappuni kanssa että missäs minun pitäisi olla. Minut ohjeistettiin lavalle jossa juontaja kertoi juuri parille tyypille että miten homma menee. Käveltiin lavaa pitkin vähän ja kierreltiin backstagea vänkärin johdolla (joka oli ollut eilen Belle) ja sitten oltiin vähän lavan vieressä kun ei tiedetty mitä pitäisi tehdä. Juttelin Akatsukilaiselle ja Kääpiölle ja oli tosi kivaa seuraa ja ei tarvinnut olla yksin :). Kääpiön kanssa ainakin oltiin ekaa kertaa lavalla ja pystyttiin sitten bäkkärillä yhdessä jännittämään.

Cosplaymammat varsinkin saavat oman kiitoksensa. Meitä jännitti ja tämä liilatukkainen mamma tuli kysymään että tarvitaanko jotain. Olin ihan tsoukkina ja puoliksi vakavissani että henkistä tukea. Mamma kysyi että millaista henkistä tukea sitä tarttisi ja sitten mamma alkoi normaaleita iskulauseita (jotka oikeasti olivat siinä kohdin helpottavia) että "Hyvin se menee" tai "ei hätää" ja tuollaista. Juotiin vettä ja siirryttiin sitten käytävän päähän (koska me oltiin viimeisenä esiintymisvuorossa). Istuttiin sinne ja vähän juteltiin niitä näitä ja saatiin sitten katseltua kisaa telkkarista (tosin joko kuvanlaatu oli kanssa huono tai sitten silmälasittomuuteni aiheutti vain niin huonon näön, ettei oikeen selkoa saanut). Mammat osasivat oikeilla hetkillä tulla tarjoamaan juotavaa ja suolatikkuja. Pysähtyivät erikseen jokaisen kohdalle, että mahdollisesti ujoimmatkin saivat helposti ottaa nakerrettavaa ja juotavaa jos ei uskaltanut avata suutaan. Mammat myös olivat tosi kivoja ja kysyivät että tartteeko kukaan mitään erityisapuja puvun kanssa. Niinkuin minä tarvitsin. Hännät kuin piti katsoa että pysyvät eikä vyötä näykyisi ja hyvin sai apua. Yhdessä vaiheessa alkoi vähän jo väsyttämäänkin, mutta se taisi johtua ihan siitä, että tila oli aika pieni ja cossaajia oli takatiloissa paljon. Onneksi joku Hopsu porukka vei jotain tavaraa ja aukaisi ovet jotta tuuletuttiin vähän.

Kun kello oli 10 vaille neljä, alkoi vähäsen jo jännittää (meidän porukan oli ilmeisesti määrä siinä neljän ja puoli viiden aikaan hyppiä lavalle) ja mamma tuli sanomaan että muutama esitys vielä ja sitten olisi meidän aika mennä jonottamaan. Kääpiöstä onneksi sai turvaa ja jännättiin yhdessä. Sitten meidän piti järjestäytyä numeroiden mukaan. Jonossa edessäni oli tukkatyyppi, joka oli kanssa ihana ja hänen kanssaan juteltiin. Toisella puolella oli Anastasia jota taisi jännittää kanssa aika paljon. Laitoin korvani päälle ja siitä sitten nousikin uusi ohjelmanumero. Jonossa arvailtiin että mitä ajattelen riippuen siitä miten korvani liikkuivat. Mammojen piti tulla vähän hyssyttelemäänkin kun alkoi naurattaa niin paljon. Minusta oli ihanaa, että WCS toinen voittajistakin tuli söpöilemään korvilleni. Oli kivaa nähdä livenä sellainen ihminen joka aiheuttaa minussa WAU fiiliksen ^^.

Sitten siirryimme lavan sivuun, kohta oli meidän vuoromme. Juteltiin ihmisten kanssa ja sitten alkoi jono liikkua. Se jännityksen määrä :D. Tsemppailtiin tukkatyypin kanssa toisiamme ja sitten oli hänen vuoronsa ja kohta minun. Onneksi meillä oli ihminen siinä joka sanoi että milloin oli meidän vuoromme. Kysyi että tarttiko tönäistä lavalle, kun kääpiö oli sanonut että hänet piti tyrkätä lavalle. Sanoin että lentäisin todennäköisesti nenälleni joten sain käveltyä itse. Lavalla olo menikin tosi nopeasti. Kävelin, olin yhtäkkiä merkin kohdalla, poseerasin varmaan joku 10 sekunttia ja juontaja tuli kysymään että halusinko lähettää terveisiä ja minähän lähetin. Sitten siirryin lavan reunaan, Akatsukin viereen kun minun hännilläni ei mahtunut istumaankaan. Sitten meistä otettiin ryhmäkuva ja aloimme purkautumaan kukin omiin suuntiimme (meitä ei sen kummemmin oltu infottu että mitä sen jälkeen. Oli sanottu että kun olette käyneet pyörähtämässä lavalla, saatte lähteä, mutta olisi kiva jos kaikki olisivat ryhmäkuvassa). Olin saapunut käytävälle ja tajusin siinä vaiheessa, että minullapa ei muuten ollut kännykkää ollenkaan :'D. Mutta onneksi olemme fiksuja ja päätin jäädä odottamaan noutoa. Ei kauaa kestänytkään kun mieheke saapui paikalle. Kivaa! Vähän myöhemmin sen jälkeen lähdimme conista, koska päivälle oli muutakin hommaa vielä luvattu.

Myöhemmin luin yhdeltä foorulta, että tämä yksi ihminen oli huolestunut, koska kuulosti siltä että minulle oltiin buuattu kisan aikana. Itse en ollut tätä huomannut eikä kaverinikaan jotka istuivat yleisössä. Tiedä häntä, kuulemma yleisö repesi ihan hyvin minun kohdallani, eikä kukaan kavereistani ollut kuulemma huutanut hahmoni nimeä :). Miten lie. Joka tapauksessa, paras con varmaan niistä kaikista missä olen kerennyt vuodesta 2006 käymään. Jotenkin niin mukavan suvaitsevainen, kun porukkaakin oli ropettajista, furreihin ja animangusteihin. Vitsit että olisi tehnyt mieli osallistua boffaamiseen, mutta puku. Ehkä mahdollisesti sitten ensivuonna sitten?


Olin luvannut itselleni, että jos minut bongataan tuohon kisaan, aion osallistua seuraavana vuonna esityskilpailuun. Koska kokemus oli kaikinpuolin ihana ja tapasin uusia ystäviä eikä se lavalla oleminenkaan ollut mitenkään kamalaa, päätimme siskon kanssa, että ensivuonna sitten kisaamme. Niimpä viimeyön jo mietin skittiä ja on siis todennäköistä että cossaamme Teran elineitä.


Ajattelin cossata hahmoani Takkua (täytyy vain alkaa tsekkailemaan mahdollisia perukkeja) joka on orava.


Puku tosin olisi tämä.

Olen päättänyt että jätän Ahrin vähänksi aikaa rauhaan ja keskityn toisiin hahmoihin. Tässä conissa tuli paljon sitä, etten oikein mahtunut hirveän nätisti kulkemaan mistään muita hiplaamatta, anteeksi! (miun mekko nosteli Annien hametta kun käveltiin vierekkäin), jotenka ensi puvussa aion keskittyä mukavuuteen ja helpompaan liikkumiseen. Nettipukukisa tuntui olevan jonkinmoinen merkkipaalu ja nyt haluan taas vähän kulkea eteenpäin :). Ties vaikka skillssit joskus kehittyisivät niin paljon että uskaltaisi johonkin WCS kisaankin. Olen kuitenkin positiivisesti huomannut joka puvussani kehitystä, joten tekemällä vain ahkerasti varmaan pääsee aina vain pitemmälle. Ensivuoden conimääränpäitä olisi Tracon ja Cosvision.

Siinä taisi olla suurinpiirtein se mitä halusin sanoa. Varmasti tulee sellaisia hetkiä, että nytpä muuten pitääkin lisätä jotain, mutta kirjoittelen siitä varmaan erikseen.

Nyt pitäisi olla nukkeilullekin taas vähäsen aikaa. Pikku kettutyttöä odotellessa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti