tiistai 13. toukokuuta 2014

Pupuisia korvia ja karvahäntyleitä

 Eli se perinteinen coni raportti, joka tällä kertaa on Cosvision tapahtumasta.

Cosvision pidettiin Turussa Logomolla. Turussa en ollutkaan käynyt kuin viimeksi *lunttaa* Animeconissa vuonna 2011 jolloin cossasin Miss Fortunea League of Legendsistä. En muistanut Turusta juuri yhtään mitään kaupunkina, joten sinne taas lähdettiin avoimin mielin.

Yleisesti tykkäsin Cosvisionista paljon, sillä cosplay harrastuksena on jotain älyttömän ihanaa, vaikka samalla vähän masokistista, mutta kuitenkin. Tapahtuma joka keskittyy juurikin tähän ihanaan harrastukseen oli ihka ensimmäinen lajiaan Suomen puolella ja täytyy sanoa, että toivottavasti saadaan tästä tapahtumasta nauttia tulevinakin vuosina! Tykkäsin valitusta paikasta, sievästä väriteemasta ja yleisesti siitä, että oli tilaa hengittää ja olla. Ohjelmakartta oli kiinnostava ja paikan päällä pääsi näkemään kauniita ja taidokkaita pukuja.

Selitän selvästi jotain tärkeää
Oma fiilikseni paikan päällä (päätä painavasta pääpannasta huolimatta) olivat tosi mukavat. Oli rento fiilis, eikä kiirettä minnekkään. Puku oli mukava ja kengillä jaksoi kävellä. Lause joka kuvaisi koko  viikonloppuani olisi "Better than expected".

Mmm..
 Hankintoja tuli tehtyä vähäsen, suurimmaksi osaksi syömisen osalta. Mukaan tarttui ramunea, pokkaa, pockyjä, donitsi kännykkäkoru taidekujalta ja Eevee pehmolelu (pokémon armeija vain kasvaa nähtävästi).

Helpoin tapa ottaa kuva molemmista
Lauantaina lähdettiin noin kahdeksan aikoihin aamulla ajelemaan kohti Hyvinkäätä, josta nappasimme Kisun mukaamme kohti Turkua. Kisun lisäksi reissuun lähti pikkusisko ja oma rakas mieheke.
Paikalle päästyämme emme kerenneet muuta kuin vaihtaa tilausvahvistukset rannekkeisiin, kun Ilona ja Saana ilmestyivät kysymään, että haluaisimmeko osallistua Hall cosplayn ryhmäkilpailuun. Hetken pohdiskeltuamme vastasimme myötävästi ja täyttelimme osallistumislappusta. Ainoa vaikeus oli päättää ryhmän nimi ja kisoja katsomassa olevat sitten tietävätkin, että ryhmän nimeksi tuli Söpöt korvatytöt.. Joo, eipä siihen hätään keksitty mitään sen kummempaa. En edes muista keneltä tuo ehdotus tuli :D.

Serious business
Kävimme kuvauttamassa pukumme kuvauspalvelussa ihan yhtäkkisestä päähänpistosta ja sen jälkeen kiertelimme vähän katselemassa ympärillemme. Pian piti palata takaisin infolle ja sieltä cosplaymamma tuli hakemaa meitä kisaajia bäkkärille. En oikeastaan muista paljoa mitä bäkkärillä tapahtui, paitsi että istuttiin aika paljon ja käytiin kuvauksissa sekä tuomaroinnissa. Tuomarointi oli minulle ihka ensimmäinen ja samalla miellyttävä kokemus (vaikkakin tila oli ahdas), vaikka eniten kiinnostusta tuomareissa herättikin Kisun armorit ;D (en ihmettele, ihana kokonaisuus! Kisu hei, mistä noi sun armorit oikeen olikaan tehty?). Mukavaa oli myös tosiaan se, ettei yksin tarvinnut etsiskellä tuomarointihuoneita tai että missä piti olla kuvattavana, oli kivaa saada selkeitä ohjeita bäkkärillä toimivilta ihmisiltä. Ainoa vika koko jutussa oli ehkä odottaminen, kun kisa muuten meni ihan sivusuun. Toinen asia oli myös se, ettei lavaan päässyt etukäteen tutustumaan eikä oikein ohjeitakaan tullut enempää, kuin että ruksin kohdalle pitää mennä (minne suuntaan, milloin, mitä sen jälkeen?). Varmasti osasyynä oli selkeästi se, että Cosvision oli ensimmäistä kertaa. Enkä myöskään älynnyt tietenkään kysyä asiasta jos olisi tullut aiemmin mieleen.

Kisa meni varmaan hyvin, en paljoa siitä edes muista (joku dementia viikonloppu selvästikin? Missä aineissa sitä on oikeen oltu kun kaikki katoaa päästä?) mutta sijoituttiin kolmansiksi! :) Tämä oli iloinen yllätys! Ryhmämme lavalla pyörähtämisen jälkeen yritettiin katsoa kisaa, mutta sivussa seisoessa ei kyllä mitään oikein nähnyt. Onneksi kuitekin ihana mieheke videoi lähes koko kisat, niin pääsi katsomaan puuttuvat palaset myöhemmin.

Tästä esityksestä ja cossista tykkäsin
Emme viipyilleet conissa kauhean myöhään, sillä piti kirjautua hotelliin ja meillä oli ihan karmea nälkä. Kävimme vaihtamassa vaatteet (olin unohtanut housut kotiin niin piti mennä syömään puolessa cossissa.. tiesin että jotain jäi) ja hilppasimme lähimpään Raxiin syömään ja ihmettelemään, että mitä sinä päivänä oli oikeen tapahtunut. Illallakaan ei muuta jaksettu kuin käydä suihkussa ja mennä suurinpiirtein melkein samantien nukkumaan.

Yksi lemppareistani Hall cosplay yksilö -kisassa
Toinen lemppari suloisuus
Sunnuntai aamu meni rauhalliseen tahtiin ja saavuimme coniin suht aikaisin. Kierreltiin nyt tarkemmin myyntipöydät ja taidekujan ja mukaan tarttuikin ostoksia. Kävimme katsomassa kisoja ja shoottailimme hieman pukujamme. Olimme piakkoin lähtemässä, kun eteemme pörrähti kaksi Miqo'tea cossaavaa söpöläistä. Toinen niistä oli Tomoko Miya. Tästä lähtikin eteenpäin mielenkiintoinen tapahtumaketju, josta en oikeastaan muista mitään. Kuvia minulla lähinnä on todisteena, että jotain tälläistä tapahtui sunnuntaina. Liekö syynä lievä jäätyminen :D.

Tomoko-san kertoi, että oli etsinyt meitä ympäri conia jo eilen ja kertoi haluavansa ottaa kuvia meidän kanssa. Joku vielä lähti etsimään Kanamea-sania, että oli löytänyt meidät ja haki hänet samaan syssyyn. Siinä sitten Tomoko-san ja Kaname-san jututtivat Kisua ja ottivat meistä kuvia ja sitten otettiin yhteiskuvia. Kun jälkeenpäin katselen noita kuvia niin iskee hirmuista tajuaminen, että hei, katoppa keitä siinä kuvassa oikein on. En vieläkään tahdo uskoa, että nyt on sitten Söpöt korvatytöt päässeet näiden maailmanluokan cossaajien kännyköihin. Molemmat cossaajat olivat niin upeita, etten vieläkään oikein tahdo tajuta koko hommaa! Wat? :3

:)
Kunnon fanityttö hymy itsellä :D
Jossain vaiheessa sunnuntaita saatiin myös antaa palautetta conista. Tai pikemminkin minä katsoin vierestä, kun Kisu antoi palautetta ja minä nyökytin hurjasti, että joo, näin on


Ylipäätäisesti con meni siis paljon odotettua paremmin ja olin tyytyväinen pukuuni, vaikka parannettavaa onkin aina. Ilon aiheita antoi myös kovasti, että kysyttiin kuviin ja videoihin, vaikka oma posettaminen olikin aika kankeaa, eikä oikein meinannut itse keksiä, että mitä tekisi videolla :D.

Saatan postata enemmän kuvia cossista, kunhan saan ne siskon käsittelystä ja kamerasta. Ellen, niin ainakin devarista ja cosplay.comista löytyy sitten myöhemmin.

Millon otetaan uudestaan?

4 kommenttia:

  1. Whee, raportti! Voinkin vain linkata omasta blogista sitten tähän kun kerroit kaiken mitä tapahtui. Nyt kun mulla on näköjään uusi nimimekrkikin x3

    Ja se armori on tehty avaruusromusta ja cocktail-paloista u_u

    Pukusi oli kyllä niin söötti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muttakun Kisuu <3 Helppo sanoa, lausua ja söpö :D.
      Sultakin postaus kiitos nam, ihanata!

      Mut hei.. mistä toi sun armori on tehty?
      uusin vois olla että:
      "Liimasta ja jäätelöpuikoista!" aattelekkin jos sitä vastausta ois muuttanut joka kerta x)

      Poista
  2. Onneksi olkoon Hall-Cosplay-kisaan pääsystä ja loistavasta sijoittumisesta! ^3^ Pukusi on tosi hieno ja hyvin onnistunut, ei yhtään tarvitse hävetä tuon cosplay-kuuluisuuden rinnalla kuvassa. :3

    Nyt kyllä hieman harmittaa että en itse päässyt Cosvisioniin mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla kun/jos/toivottavasti sellainen järjestetään. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitus ^^
      Toivottavasti Cosvision järjestetään uudestaan. Oli tosi mukava con <3

      Poista