maanantai 30. syyskuuta 2013

Ulkonäkö ja sen tuskat

Terve taas kaikille! Mukavaa huomata että lukijamäärä on taas lisääntynyt, kiitos teille ^^/. 
Niin arkisen asian kuin työstressin takia on luovuus loistanut poissaolollaan, joka ilmenee selvästikin hiljaisempana elona nukkesaralla. Lisäksi cosplay asun hidas ja miksei myös tuskallinenkin tekeminen (cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä, anyone?) on verottanut lähes olemattomia luovuuden puuskia. Cosplay asustani kerron varmaan tarkemmin jossain toisessa postauksessa, tällä kertaa kerron Alleriasta ja fiiliksistä jotka liittyvät hahmoon, bondaukseen ja ulkonäköön.


Jo noin vuosi Aileenin kotiutumisen jälkeen (kotiutuminen tapahtui vuonna 2007) tiesin että Aileen ei jäisi ainokaiseksi nukekseni. Eipä siis aikaakaan kun aloin miettimään erilaisia hahmotyyppejä joita haluaisin nukettaa. Näihin kuuluivat mm. yookai-poika, Shinigami herra (josta myöhemmin kehkeytyi ihan vain demoni, toisin sanottuna Faro) ja joku naisellinen tapaus. Naisellinen tapaus kolahti, ja alkoi kiinnostamaan eniten. Aloin sitten katselemaan firmoja ja moldeja ja miettimään että millainen hahmo tästä tulisi. Aileenin tyttömäisyyden vastakohdaksi halusin jotain aikuista ja naisellista. Hento vastaaan vahva. Ujo vastaan rohkea. Tästä myöhemmin syntyi Alleria, Papitar. Raamit olivat kasassa, yksityiskohtia voisi hioa myöhemmin. Malli olisi Iplehousen Freezia.

Yllättäen Den of Angelsissa tuli vastaan tarjous joka kuulosti todella hyvältä. Äidin kanssa keskustelun jälkeen keväällä 2009 saapui Alleria kotiin. Omaa rahaa minulla ei häneen juuri sillä hetkellä ollut kuin puolet summasta, joten äitini auttoi rahallisesti. Maksoin neidon hintaa pikku hiljaa äidille takaisin auttamalla häntä yrityksensä kanssa sun muissa. Ei paha diili ollenkaan.

Saapuessaan Allerialla ei ollut kovinkaan paljoa valmiiksi mietittynä asioita. Kuten kaikki nukkeni, ne muokkautuvat ajan kanssa haluamikseen. Niin ulkonäön kuin luonteenkin puolesta. Tiesin jo ostohetkellä ettei firman neutraali meikki tullut jäädäkseen tälle neidolle. Tarvittiin jotain vahvaa, naisellista. Tein sitten ensimmäistä kertaa SD:lle meikin ja pidin siitä valtavasti. Se kehitti myös hahmoa itsenäisemmäksi ja vahvemmaksi. Se oli selvästi osa hahmoa ja hahmosta tuli ihanampi ja ihanampi. Rakkaus tähän nukkeen ja ennen kaikkea hahmoon kasvoi.

Kunnes.
Tästä päästään siihen ylhäällä mainittuun bondaukseen. Jokin pieni virhe alkoi meikissä häiritsemään. Halusin siihen jotain lisää. Enemmän. Tässä kohdin varmaa osa teistä tietää että olisi ehkä kannattanut ottaa vähän takapakkia. Meikki, joka oli ollut nukella ainakin kaksi vuotta pyyhkiytyi pois. Iloisin mielin ja inspiraatiota uhkuen kävin pään kimppuun ja aloin meikkaamaan. Mutta homma ei toiminutkaan siten miten olisin halunnut. En enää saanut samaa ilmettä kasvoille. En sitä joka oli tapahtunut vahingossa. No ei se mitään, kokeilin uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan.. kunnes olin kyllästynyt (meikkien välissä saattoi olla kuukausiakin) koko hommaan. Tulin katumapäälle. Miksi ihmeessä olin sotkenut niin ihanan nassun? Siinä vaiheessa koko hahmokin alkoi tuntumaan vähän vastenmieliseltä enkä paljoakaan kuvannut Alleeriaa. Oli morkkis. Morkkiksesta sai myös hieman kärsiä Faro jota tietenkin kuuluu kuvata Allerian kanssa. Olin turhautunut koko hahmoon ja moldiin. Aloin tietämättäni etsiä virheitä moldista ja totesin että en tykkää. Siinä hetkessä tajusin että jos haluan saada tämän viha/rakkaus moldin toimimaan uudestaan, en pystyisi sitä itse korjaamaan. 

Vuoden jälkeen postitin pääkyn meikkiin. Meikistä palatessa pääkky oli mitä hurmaavin. Muistin miksi juuri rakastin noita piirteitä, miksi olin kyseisen moldin valinnut. Kuitenkin meikki hieman huoletti. Se ei ollut enää ihan samalla tyylillä hahmon näköinen. 

Olen tässä kevään mittaan kuitenkin tykästynyt meikkiin ja opetellut sen toimimaan hahmollakin, siinä on vain sama juttu kuin ensimmäisessä meikissä (oma tekemässäni siis): sitä pitää oppia katsomaan oikein.


Tarinan opetus: jos saat sattumankaupalla tehtyä nukelle miellyttävän meikin harkitse tarkkaan jos haluat poistaa sen. Vinkkinä myös bondaus ongelmista kärsiville, kokeile muuttaa nuken ulkonäköä totaalisesti. Kokeile kaikkea mitä päähäsi pälkähtää, ehkä joku niistä osuukin jättipottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti