maanantai 30. syyskuuta 2013

Puvulla leikkimistä ja ompelun tuskaa

On siis aika uuden blogitekstin ja tällä kertaa homma keskittyy cossipukuuni. Ja aloittaakseni kevyesti, tänään tapahtui cossaajan painajainen: ompelukoneeni ei toimi! Jokin siinä pistää alalangan vammailemaan, emme ole (minä ja kaverini) keksineet vielä mikä sen aiheuttaa :/. Tutkinta siis jatkunee. Desuconiin on onneksi vielä viikkoja, joten täysin tuomittu ei pukuni ehkä olekaan. Pitänee sitten kokeilla jos tuo iänkaikkisen vanha ompelukone toimisi, tai sitten mennä kaverille ompelemaan. Tällä kertaa aion (tosiaan aion!) saada puvun vähintään viikkoa ennen conia. Tässä kohdassa varmaan suurin osa teistä nauraa, "Joo just, niinkun oikeasti sitä pukua saisi -(lisää tähän haluamasi aika-/päivä-/tuntimäärä)- ennen conia valmiiksi". Niin ja miten nopeasti ne edelliset sitten valmistuikaan? Köh, pari päivää ennen. Aivan. Vielä ei ole minun tapauksessani onneksi käynyt niin että edellisenä yönä olisi joutunut tekemään. Varasuunnitelma on vetäistä vanha Miss Fortune cossi päälle jos tapahtuu jotain odottamatonta. Tosin olen vähän niin ja näin sen kanssa, kun en ole vieläkään saanut aikaseksi tehdä aseita siihen.

Cosplay kohteeni on tällä kertaa League of legendsin Ahri. Ohessa _todella hieno_ piirtämäni kuva kyseisestä hahmosta (kyllä, en osaa käyttää piirustusohjelmia). Puvustani puuttuu enää noiden yhdeksän hännän täyttäminen, koristeiden maalaaminen ja mekon kursiminen kasaan. Ja tietty sukat, ehei, mistäänhän ei missään nimessä löydy polvenkorkuisia valkoisia tavallisia sukkia, ei ei, luulinko tosiaan pääseväni niin helpolla? Sisäinen ääneni huutaa hiljaa kyllä.. Mutta nekin vain pitää kursia kasaan (damn you, ompelukone!).

Kuvaa hieman hihoista (höpön höpön, kuvassa on vain yksi hiha!) ja paidasta (jonka riisumisessa tarvitsen apua, haha!). Huomatkaa upea tausta. Pienoisia ongelmia puvun tekemisessä on tuottanut esimerkiksi se, että kumpaa kuvaa seuraan, arttia vai peli kuvaa. Ovat nimittäin toistensa peilikuvat. Onneksi improvisointi on jännä asia. 

Yksi toinen jännä juttu on cosplayaamisessa poseeraaminen. Olen nähnyt joiltain ihmisiltä valitettavasti sitä, etteivät osaa ottaa kuin yhden tietyn posen hahmoaan varten, ja se toistuu ainakin 90% jokaisesta kuvasta minkä löytää. Sinänsä ikävää jos haluaa tutkia kuvan pukua tarkemmin eikä se onnistu saman kuvakulman takia. 
Tässä sitten hieman tämän päiväistä peruukki kokeilua. Korvien karvoja pitää hieman vielä laittaa, mutta onneksi hiuslakka on keksitty >:3. Kokeilin myös vähän meikkiä, jota pitää vähän vielä säätää. Mutta kyllä se siitä sutviutuu! Olen yllättävän positiivinen tämän cossini kanssa kyllä nyt, ottaen huomioon ompelukoneen jäämisen jäähylle. En yleensä jännitä cossaamista, mutta tätä pukua olen sen verran 'keskittyneesti' tehnyt, että toivon että siitä tulee edes "ihan hyvä" omalla mittapuullani. (Niin, ja puhumattakaan siitä rahanmäärästä mitä tähän on mennyt.. ei kiva!)

Pistän vielä korvista yhden kuvan. Ensin nimittäin piti tehdä tuo korvan sisustan väri erilailla, mutta saimpa jostain syystä päähäni alkaa leikkimään pastelleilla. Sitä sitten hinkutettiin siskon kanssa kankaaseen ja todettiin että hei, tämähän onkin hyvä idis. Hiuslakalla sitten kiinnitys ja tadaah!


Olen selvästikkin innoissani conista, päässä pyörivät vain suunnitelmat että mitä kaikkea sitä tarvitseekaan mukaan. Pitäisi tosiaan tehdä varmaan lista. Lisäksi kun olen suunnitellut, että siellä sitten ottaisi kunnon shootin omastakin puvusta, yleensä se kun on jäänyt ja sitten parin viikon päästä ihmetellään että kas kun ei ole sitten omia kuvia mitä uploadata vaikka cosplay.comiin (joka muuten inhottavasti tänään 'kiinni').

Näihin sekalaisiin tunnelmiin lopetan tämän blogitekstin, toivotaan pukujemme onnistumista ja menestystä (miten kukin itse tahtoo asian käsittää).

//Myöhempi postaus:

Niin, otsikko varmaan kertoo paljolti mistä puhun. Aivan, cossistani. Koska olen ollut koneettomana kohta kaksi viikkoa eikä ompelukone viimeisen postauksen jälkeen ole vieläkään toiminut, ei pukukaan kerennyt edetä sitä tahtia mitä olin aluksi toivonut (nyt siis kirjoitan tätä poikaystäväni kännykällä). Aika myös oli kortilla senkin takia, että eräillä valitettavasti EI ole kesälomaa, asd.
Pettynyt olo, ärsyttää. Kaikki se vaiva! Mutta onneksi olin tajunnut korjailla Miss Fortune cossiani, heitän sen sitten niskaan. Pääsempä korkkaamaan uuden peruukinkin, joten ihan karvas maku tästä ei jää suuhun. Toivottavasti. Ja saan cosplay.comiin sitten vähän lisäkuvia ja kunnon shoottia tästä vanhemmastakin puvusta. Plussia? No, ainakin sitten on aikaa hioa ja viimeistellä Ahri pukua. Pahoittelen lyhyttä postausta, postailen taas lisää kun netin saa kuntoon (I hate you, Sonera..).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti